Αρχική Videos Πέρασε το νομοσχέδιο του Μακρόν για τη συνταξιοδότηση

Πέρασε το νομοσχέδιο του Μακρόν για τη συνταξιοδότηση

0

Με ψήφους 195 υπέρ και 112 κατά, η Γαλλική Γερουσία ενέκρινε την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα. Χρειάστηκαν δέκα ημέρες έντονες συζήτησης προκειμένου να αποφανθεί για την τελική απόφαση. Όπως έχουμε πει και άλλη φορά, το νομοσχέδιο, που εισήχθη στις αρχές Ιανουαρίου από την πρωθυπουργό Ελίζαμπεθ Μπορν , θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 και θα καταργήσει τα ειδικά καθεστώτα για ορισμένα δύσκολα επαγγέλματα.

Προβλέπεται σταδιακή αύξηση της ηλικίας – για τρεις μήνες το χρόνο από την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Έτσι, η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί έως το 2030. Το νομοσχέδιο προκάλεσε έντονη απόρριψη στη γαλλική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο το ότι την προηγούμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η έβδομη πανελλαδική απεργία.

Για μια ακόμα φορά πολύς κόσμος βγήκε στους δρόμους διαδηλώνοντας την αντίθεση του στα σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν, ωστόσο η Γαλλική Γερουσία δεν πτοήθηκε και ψήφησε υπέρ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως, οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν καθώς τα Συνδικάτα είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα τους προγραμματίζοντας και άλλες διαδηλώσεις και απεργίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments