Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Πέρασε από τη Ψίνθο ο Φοίβος!

Πέρασε από τη Ψίνθο ο Φοίβος!

0
doxa foivos fasi
Dodekanisos

Με δύο τέρματα που πέτυχε ο Τάσος Παλάζης (ένα σε κάθε ημίχρονο), ο Φοίβος κατάφερε να περάσει από την έδρα της Δόξας Ψίνθου νικώντας την με 2-0, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι έχοντας την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, από την άλλη οι γηπεδούχοι έπαιζαν με αντεπιθέσεις . Στην πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού στο 24΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Παλάζης εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή με τον Κοντογιωργάκη να αποκρούει εντυπωσιακά και την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ στην συνέχεια ο Μόσχος από κοντά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 29΄ η υπεροχή της ομάδας του Μιχάλη Πολιά καρποφόρησε αφού ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Ταφάνι πάσαρε από τα δεξιά στον Παλάζη και αυτός με σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα (37΄ ) ο σκόρερ επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό σουτ με τον Κοντογιωργάκη που ήταν εξαιρετικός να διώχνει σε κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι.
Στην επανάληψη η Δόξα ανέβασε ρυθμό χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα. Στο 47΄ ο Σαββούλης έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Λυριστής Μ. πήγε να κάνει το γυριστό ωστόσο δεν το έπιασε καλά με αποτέλεσμα να καταληξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Στο 52΄ ο Λυριστής Θ. εκτέλεσε το φάουλ με τον Τόππο να διώχνει σε κόρνερ. Το επόμενο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε με την μπάλα να παίζεται περισσότερο στο χώρο του κέντρου. Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο οι Ψινθενοί πίεσαν και πάλι με τον Λυριστή Θ. να χάνει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από κοντά. Στο 81΄ η ομάδα του Παναγιώτη Σωτηρόπουλου κέρδισε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ορφανός στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Τόππο ο οποίος τη μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Δύο λεπτά ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου «μίλησε» καθώς ο Παλάζης με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-2 βάζοντας «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες των Ψινθενών για θετικό αποτέλεσμα. Το σκορ δεν διαφορροποιήθηκε μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης.
Καλύτεροι των νικητών οι Παλάζης και Τσουβαλάς, από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Κοντογιωργάκης.
Τον παιχνίδι διαιτήτευσε ο κ. Αντωνάς (Σπάρταλης, Βασιλείου)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΔΟΞΑ Ψ.: Κοντογιωργάκης, Μπαρμπαντώνης Ι., Ορφανός Δ., Σαββούλης, Στελλάς, Δαλκίδης, Κωστομοίρης Β. (46΄ Χατζηνικόλας), Ορφανός Β. (82΄ Μπατέστας), Παναγιωτόπουλος, Λυριστής Θ., Λυριστής Μ.
ΦΟΙΒΟΣ: Τόππος, Φελεγκάκης, Ορφανίδης Σ., Αξιώτης, Μάτσης (76΄ Κοβάτσι), Παϋζάνος, Θεοδοσίου, Μόσχος, Γιαννακόπουλος (27΄ Ταφάνι), Τσουβαλάς (86΄ Καραγεωργίου), Παλάζης

Παναγιώτης Κεπέρης

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments