«Πείτε όχι στα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα, αλλάξτε την ηγεσία»

0
Dodekanisos

«Απορρίψτε τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα, αλλάξτε την ηγεσία!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μιλώντας κατά την διάρκεια τοποθέτησης του στο συνέδριο των συντηρητικών  που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις του για την κλιματική πολιτική και των κανόνων της ΕΕ για τη γεωργία που, όπως είπε, έχουν φέρει τους αγρότες σε μεγάλες δυσκολίες. Είπε ότι η «μεταναστευτική κρίση» της Ευρώπης είναι τώρα μεγαλύτερη από ποτέ.

«Το νόημα αυτών των ευρωπαϊκών εκλογών είναι: αλλάξτε την ηγεσία», είπε. «Αν η ηγεσία αποδειχθεί κακή, πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό είναι τόσο απλό», είπε ο Όρμπαν.

Μιλώντας για το θέμα της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Η Ουκρανία είναι πλέον απλώς ένα προτεκτοράτο που βασίζεται σε δυτικά χρήματα και όπλα και δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Ωστόσο, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιμένουν ότι ο πόλεμος είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα για την Ευρώπη και ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στον Πούτιν να κερδίσει».

Επιπρόσθετα τόνισε πως η μεγαλύτερη ανησυχία της Ουγγαρίας είναι ότι δεν θέλει να μοιραστεί ξανά κοινά σύνορα με τη Ρωσία και ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ . «Παιδιά, πρέπει να καταλάβετε ότι είστε χώρα ουδέτερης ζώνης. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό του σπιτιού σας», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments