Αρχική Videos Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη: Επεισόδια τα ξημερώματα στο ΑΠΘ

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη: Επεισόδια τα ξημερώματα στο ΑΠΘ

0
Dodekanisos

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και κουκουλοφόρων σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/10), έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στη 1:10 ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων βγήκε από το ΑΠΘ. Και μέσω της οδού Χατζηανδρέου επιτέθηκε με περίπου 20 βόμβες μολότοφ στην διμοιρία της ΥΑΤ που φρουρούσε το τουρκικό προξενείο.

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη

Η οδός Αγίου Δημητρίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης στην Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί της ΥΑΤ απώθησαν τους νεαρούς κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών. Οι νεαροί κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους σε τρία σημεία της οδού Εθνικής Αμύνης. Αστυνομικοί των ΜΑΤ παρατάχθηκαν απέναντί τους.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη δακρυγόνων. Δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα κάηκαν μερικώς από βόμβες μολότοφ, όπως αναφέρει το thestival.gr. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χρησιμοποίησαν σφεντόνες και εκτοξευτήρες φωτοβολίδων κατά των διμοιριών.

Πέντε προσαγωγές νεαρών φερόμενων ως ύποπτων

Αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε νεαρούς ως υπόπτους για συμμετοχή στα επεισόδια. Να σημειωθεί ότι από τις 9 το βράδυ, εντός του πανεπιστημιακού χώρου, βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι οικονομικής ενίσχυσης φυλακισμένων και διωκόμενων αντιεξουσιαστών.

Δείτε τα βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments