Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Παυλούς: «Οι έριδες δεν χρειάζονται και δεν χωράνε στο ποδόσφαιρο»

Παυλούς: «Οι έριδες δεν χρειάζονται και δεν χωράνε στο ποδόσφαιρο»

0
Dodekanisos

Με «καυστικό» τρόπο απαντάει ο Σάββας Παυλούς για τους νέους και το ποδόσφαιρο με αφορμή κάποιες «αναρτήσεις με αβάσιμα πορίσματα και υπονοούμενα που θίγουν γενικότερα το θεσμό της παλαιότερης ομάδας του χωριού μας» (σ.σ. τον ΑΕΡΑ), όπως μεταξύ άλλων τονίζει.

Ειδικότερα, ο Σάββας Παυλούς, που αποτελεί επίτιμος Πρόεδρος του ΑΕΡΑ όντας μέλος από το 1968, πρώην παρατηρητής αγώνων Super League/Διεθνείς Συμμετοχές και μέλος της Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) Υπουργείου Αθλητισμού – ΓΓΑ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εκφράζει την ενόχλησή του «για την πόλωση που προσπαθούν να κάνουν στα σπλάχνα της ομάδας που υπηρέτησα», αναφέρει. 

Αναλυτικά η σχετική δημοσίευση του Σάββα Παυλούς 

«Αγαπητοί Φίλοι και όχι μόνο του ΑΕΡΑ Αφάντου.
 
Διαβάζω στο διαδίκτυο αναρτήσεις με αβάσιμα πορίσματα και υπονοούμενα που θίγουν γενικότερα το θεσμό της παλαιότερης ομάδας του χωριού μας. Μιας ομάδας που έχει αρκετές δεκαετίες ιστορίας που ευτυχώς υπάρχει καταγεγραμμένη και η πρόσβαση στα αρχεία της είναι εύκολη για όποιον επιθυμεί να τα μελετήσει. Επειδή ως φίλαθλος πρώην παράγοντας και πρόεδρος αυτής της ομάδας, ενοχλήθηκα για την πόλωση που προσπαθούν να κάνουν στα σπλάχνα της ομάδας που υπηρέτησα. Γράφω και εγώ την προσωπική μου άποψη χωρίς να εκπροσωπώ κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό μου.
 
Ο λόγος που απαντάω δεν είναι απολογιστικός για να προλάβω μερικούς που περιμένουν να διαστρεβλώσουν λόγια. Ο λόγος είναι ένα μικρό απόσταγμα της πείρας από την πορεία μου μέσα και έξω από τα γήπεδα με οποία ιδιότητα είχα κατά καιρούς όλα αυτά τα χρόνια. Πρώτα όμως να πω ένα μπράβο σε όλους τους αθλητές κυρίως, ανεξάρτητα αν είναι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες που ασχολούνται με το άθλημα σε όποια ομάδα και να αγωνίζονται, προφέροντας μας θέαμα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και θυμούνται οι παλαιότεροι. Η ομάδα του ΑΕΡΑ είχε την τιμή να έχει στην οικογένεια της από τις αρχές του 1970 παίκτες που δεν ήταν από την δημοτική μας κοινότητα και για να το πω πιο κατανοητά για κάποιους «ήταν παίχτες παρά χωριού». Μια τοπική ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι παρακρατική εθνικιστική οργάνωση να αποτελείτε αποκλειστικά από μία εθνικότητα ένα χρώμα δέρματος και μία φυλή.
 
Είναι οδυνηρό να βλέπεις τέτοια δημοσιεύματα σε εποχές που ο κόσμος ολόκληρος προσπαθεί να εξαλείψει την διαφοροποίηση για όποιο λόγο ή παράγοντα και να γίνεται. Δεν μπορεί κανένας να αναγκάσει οποιοδήποτε να ακολουθήσει ένα ρεύμα! Ειδικά, τα νέα παιδιά είναι απολύτως ελεύθερα να επιλέξουν να δοκιμάσουν όπως και να αγωνιστούν σε όποια ομάδα νιώθουν και θέλουν. Είτε του δικού μας δημοτικού διαμερίσματος είτε οπουδήποτε στην Ελλάδα και τον κόσμο.
 
Η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα από της ανταλλαγής εμπειριών κουλτούρας και πληροφοριών.
Νομίζω μπερδεύετε το ποδόσφαιρο και τον ιερό θεσμό του αθλήματος με ιδεολογίες που δεν ανήκουν στους χώρους των γηπέδων. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν χωράνε πουθενά τέτοιες ιδέες γενικότερα. Αν είστε φίλος της ομάδας του ΑΕΡΑ όπως δηλώνετε σας παρακαλώ πολύ να το δείχνετε και όχι να γίνεστε τοξικός.
 
Στην εποχή μας είναι χαράς ευαγγέλιο ότι νέα παιδιά, δεν είναι κολλημένα μπροστά σε ένα υπολογιστή ή μια συσκευή τηλεφώνου, αλλά είναι στα γήπεδα και αθλούνται. Αυτούς τους σκοπούς έχει το ποδόσφαιρο την άθληση, την άμιλλα, την φιλία, την ψυχαγωγία και την ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ. Οι έριδες δεν χρειάζονται και δεν χωράνε σε ένα τέτοιο χώρο.
Καλή συνέχεια σε όλους και ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 
Επίτιμος Πρόεδρος Α.Ε.Ρ.Α.( Μέλος από το 1968)
Παρατηρητής Αγώνων Super League/ Διεθνείς Συμμετοχές και
Μέλος της Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) Υπουργείου Αθλητισμού – Γ.Γ.Α.»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments