Αρχική Επικαιρότητα «Πάρτε θέση για την αντιδημοκρατική απόφαση σε βάρος μας!»

«Πάρτε θέση για την αντιδημοκρατική απόφαση σε βάρος μας!»

0
Dodekanisos

Επιστολή προς το δ.σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ αλλά και όλες τις παρατάξεις του απέστειλαν οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή ζητώντας τους να πάρουν θέση «για την άδικη, αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση της αναστολής μας», όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι συνάδελφοι, που από τις 15/9/2021 βρισκόμαστε «κατά παρέκκλιση κάθε νόμου, γενικής ή ειδικής διάταξης», σε καθεστώς αναστολής εργασίας, επειδή αρνούμαστε να υποκύψουμε στον κυβερνητικό εκβιασμό τού να υποστούμε μια ιατρική πράξη όπως αυτή του εμβολιασμού χωρίς την συναίνεση μας, ζητάμε από το Σωματείο εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση για την άδικη, αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση της αναστολής μας. Τότε, μετά από δική μας παραίνεση, καλέσαμε το σωματείο να πάρει θέση.

Οι ανακοινώσεις, τόσο του ΔΣ του συλλόγου, όσο και της Αριστερής Συσπείρωσης ήταν χλιαρές, άνευρες και εν τέλει απογοητευτικές. Κυρίως γιατί δεν απαντούσαν στο τι σκόπευε να κάνει το συνδικαλιστικό μας όργανο για να αποτρέψει αυτήν την κατάφορη αδικία για μια σημαντική μερίδα συνάδελφων.

Πέρασαν 5 μήνες και η σιωπή του σωματείου συνεχίζεται. Κάποιοι συνάδελφοι υπέκυψαν στον εκβιασμό και εμβολιάστηκαν με πόνο ψυχής, κάποιοι που νόσησαν γύρισαν στην δουλειά τους με προθεσμία για να προστεθούν στην συνέχεια στον κατάλογο «ανεσταλμένου». Κι όλα αυτά συμβαίνουν σαν να είμαστε αόρατοι, ανύπαρκτοι και λίγο πολύ άξιοι αυτού που πάθαμε.

Βέβαια σ’ αυτούς τους 5 μήνες, το κυβερνητικό αφήγημα κατέρρευσε: Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε τείχος ανοσίας, ούτε διακοπή της μετάδοσης του ιού που υπόσχονταν με τον εμβολιασμό. Κι όμως, με εκδικητικό τρόπο, η απαράδεκτη κατάσταση εκβιασμού συνεχίζεται κι αυτή τη φορά στο κάδρο προστέθηκε και η απειλή του ότι στις 31 Μάρτιου αν δεν εμβολιαστούμε θα θέσουμε εαυτόν εκτός της εργασίας μας, όπως δήλωσε ο υπουργός υγείας. Θα απολυθούμε δηλαδή χωρίς αποζημίωση και χωρίς δικαίωμα ταμείου ανεργίας.

Είναι κατανοητό ότι κάτω από την πίεση της πανδημίας και την τρομολαγνική διαχείριση της από την κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πείστηκε και εμβολιάστηκε. Όμως το ζήτημα εξ αρχής, δεν βρισκόταν στον εμβολιασμό ή μη. Ειδικά σε ότι αφορά έναν συνδικαλιστικό φορέα. Το ζήτημα ήταν και είναι τι προτίθεται να κάνει το Σωματείο Εργαζόμενων του ΟΚΑΝΑ για να σταθεί στο ύψος της αποστολής του ως τέτοιο, δηλαδή τι προτίθεται να κάνει για να υπερασπιστεί τα εργασιακά μας δικαιώματα. Γιατί άλλο είναι να μην συμμερίζεστε ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι αγώνας για την δημοκρατία, την αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την ενότητα, έξω από τεχνητούς διαχωρισμούς και άλλο να στέκεστε ουδέτεροι στην εργασιακή εξόντωσή μας, με πρόσχημα κάποιες αιτιάσεις που έχουν καταρρεύσει.

Καλούμε λοιπόν τον Σύλλογο να κάνει το αυτονόητο. Να σταθεί στο πλευρό μας πρακτικά, δημόσια ξεκαθαρίζοντας τα εξής:

1. Να απαιτήσει την άμεση επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με την εφαρμογή του μέτρου των δύο διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα, γνωρίζοντας πλέον πως στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των δύο δόσεων επιτρέπεται να εργάζονται με δύο rapid τεστ την εβδομάδα.

2. Να καταγγείλει την εφαρμογή του απαράδεκτου φαινομένου της διάκρισης εργαζομένων σε κατηγορίες ανεμβολίαστων με δικαίωμα παροχής εργασίας και ανεμβολίαστων με απαγόρευση άσκησης του δικαιώματος εργασίας.

3. Να τοποθετηθεί απέναντι στις δηλώσεις του υπουργού υγείας που μιλά για απολύσεις υγειονομικών.

4. Να αναλάβει πρωτοβουλίες και να στηρίξει έμπρακτα τους συναδέλφους που επί χρόνια έχουν ενισχύσει το συλλογικό ταμείο με τις εισφορές τους.

5. Να συμμετάσχει ενεργά με έγγραφες τοποθετήσεις και φυσική παρουσία στις δράσεις και τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών από όλα τα νοσοκομεία και φορείς υγείας της χώρας που τους τελευταίους μήνες τελούν υπό άδικη και παράνομη αναστολή εργασίας.

Καλούμε το Α’ βάθμιο συλλογικό μας όργανο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έστω και καθυστερημένα και να ακολουθήσει το παράδειγμα όμορων σωματείων, όπως των Κέντρων Πρόληψης, όχι πλέον με ευχολόγια, αλλά με έμπρακτες και δυναμικές δράσεις.
Καλούμε τέλος όλους του συναδέλφους στον Οργανισμό να ενωθούμε και να αποτρέψουμε την διάλυση του συστήματος υγείας που απεργάζεται η κυβέρνηση με αυτές τις αποφάσεις της, αρνούμενοι στη πράξη τον διαχωρισμό εμβολιασμένος – ανεμβολίαστος που είναι ψευδής, παράνομος και παραπλανητικός”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments