Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Βιαίως 1982» του Τσαμπίκου Πατσάη στον Αρχάγγελο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Βιαίως 1982» του Τσαμπίκου Πατσάη στον Αρχάγγελο

0
Dodekanisos

Σε μια ατμόσφαιρα αρμόζουσα βάσει του χώρου αλλά και των παρευρισκομένων,  παρουσιάστηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου το βιβλίο «Βιαίως 1982» του Τσαμπίκου Πατσάη από τις Εκδόσεις Βερέττα. Το El Gusto-House of Spirits στον Αρχάγγελο με βασική ιδέα της όλης διακόσμησης του το βιβλίο, φιλοξένησε όλους όσοι θέλησαν να περάσουν ένα διαφορετικό βράδυ, αφιερωμένο στη σουρεαλιστική λογοτεχνία.

Τη λιτή αυτήν εκδήλωση άνοιξε η Δρ. Παιδικής Λογοτεχνίας, ποιήτρια κι εκπαιδευτικός, Μίκα Ντάκα, με μια σύντομη κριτική προσέγγιση του βιβλίου κι αναφορά στη μακρόχρονη σχέση με τον συγγραφέα, «διανθισμένη» με το μήνυμα του εκδότη Μάριου Βερέττα.

Εν συνεχεία, η εξαίρετη δημοσιογράφος, Ροδούλα Λουλουδάκη, αναφέρθηκε στην ανθρώπινη, περισσότερο, πλευρά του Τσαμπίκου Πατσάη, μέσα από τη συνεργασία τους στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ εδώ και χρόνια.

Η ιστορικός κι επιμελήτρια της έκδοσης, Δέσποινα Νικόλη, ανέγνωσε κάποια αποσπάσματα από το «Βιαίως 1982» που θεώρησε ότι μπορεί ν’ αγγίξουν μέσα από τις λέξεις τους το καθένα διαφορετικά κι έδωσε έτσι μια δική της ξεχωριστή «νότα».

Ο Τσαμπίκος Πατσάης πήρε τον λόγο τελευταίος και στάθηκε περισσότερο στο χρονικό της έκδοσης, αλλά και το πώς πήραν την τελική τους μορφή αυτά τα «ποιητικά» κείμενα.

*Μετά το τέλος της εκδήλωσης, όλοι όσοι ήταν εκεί, πήραν από ένα αντίτυπο του βιβλίου δωρεάν.

*Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του El Gusto-House of Spirits, Παναγιώτη Μακιάρη, στον Φώτη Γιακουμάκη για την εγκατάσταση ήχου στην εκδήλωση και στη Φρόσω Γιακουμάκη που φιλοτέχνησε τις καλαίσθητες προσκλητήριες κάρτες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments