Αρχική Videos Παρίσι: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ

Παρίσι: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ

0

Πλήθη διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές της Γαλλίας έναντι της Ρωσίας και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Η μεγάλης κλίμακας συγκέντρωση οργανώθηκε από το δεξιό κόμμα Les Patriotes (Οι Πατριώτες), με επικεφαλής τον Florian Philippot, πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του Εθνικού Ράλι της Μαρίν Λεπέν.

Ο Philippot οργανώνει διαδηλώσεις που ονομάζονται «η αντίσταση» από το φθινόπωρο, απαιτώντας να αποχωρήσει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και επικρίνοντας την οικονομική και εξωτερική πολιτική του προέδρου Emmanuel Macron. Το Σάββατο, διαδηλωτές εθεάθησαν να κρατούν πανό και πλακάτ που έγραφαν: “Η Γαλλία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ”, “Παραπομπή του Μακρόν” και “Αντίσταση!”.

Στο μεταξύ, η γαλλική οικονομία αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας. Οι γαλλικές εξαγωγές, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια, οδήγησαν τους ειδικούς των τραπεζών να πιστεύουν ότι η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί μόνο κατά 0,3% το 2023, παρά τις προηγούμενες προσδοκίες για ανάπτυξη 1%. Αυτή η υποτονική ανάπτυξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα για τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments