Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Παρίσι: Ανοίγει πάλι ο Πύργος του Άιφελ για τους επισκέπτες

Παρίσι: Ανοίγει πάλι ο Πύργος του Άιφελ για τους επισκέπτες

0
Πηγή: Arch daily
Dodekanisos

Ανοικτός για τους επισκέπτες μετά από πολλούς μήνες, είναι από την Παρασκευή (16/07) ο Πύργος του Άιφελ. Η Γαλλία ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά του Covid-19, τα οποία θα τηρούνται σε όλη την διάρκεια της παραμονής του κοινού στον Πύργο. 

Ανοικτός ο Πύργος του Άιφελ πάλι αλλά με περιορισμούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγλικής «Independent», το Γαλλικό αξιοθέατο άνοιξε με περιορισμούς. Συγκεκριμένα ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών έχει οριστεί σε 13 χιλιάδες (περίπου στο μισό από τους καθημερινούς επισκέπτες του). Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε έτος επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον Πύργο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του. 

«Είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Πύργου του Άιφελ,  J-Francois Martins. 

Θυμίζουμε πως ο Πύργος είχε κλείσει για 104 ημέρες το 2020 λόγω του κορονοϊού. Πρόκειται για ένα μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο, το οποίο αποφέρει τεράστια ποσά στην Γαλλική οικονομία. Το ποσό το οποίο χάθηκε λόγω του κορονοϊού υπολογίζεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Ωστόσο επήλθε και δεύτερο κλείσιμο του για εννιά ολόκληρους μήνες κατά την περίοδο 2020-2021 και αποτέλεσε ρεκόρ. 

 

Με χρήση μάσκας και αρνητικό πιστοποιητικό κορονοϊού η είσοδος

Σε ότι έχει να κάνει με τους επισκέπτες, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να τηρούνται φυσιολογικές αποστάσεις. Το νέο σύνολο αυστηρότερων κανόνων που τέθηκε σε ισχύ περιλαμβάνει επισκέπτες ηλικίας 18 ετών και άνω που είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν πιστοποιητικό EU Covid ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ κορονοϊού, ανέφερε η ιστοσελίδα του Πύργου του Άιφελ. 

Γαλλικές, Ιταλικές, Ισπανικές, Αμερικανικές και σχεδόν καθόλου Βρετανικές κρατήσεις

Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις επέτρεψαν την παρατήρηση των πρώτων τάσεων: οι μισοί επισκέπτες αναμένεται να είναι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι από το συνηθισμένο, μόλις το 15% των κρατήσεων είναι από Αμερικανούς, πολύ λίγες κρατήσεις έχουν γίνει από την Ασία, ενώ δεν έχουν γίνει «σχεδόν καθόλου κρατήσεις» από Βρετανούς.

Τα νέα μέτρα είχαν σαν αποτέλεσμα διαμαρτυρία των πολιτών

Με στόχο να προλάβουν ένα τέταρτο «κύμα» έξαρσης του κορονοϊού, η κυβέρνηση του Προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν είχε ανακοινώσει νέα μέτρα κατά του Covid την Δευτέρα. Συγκεκριμένα τα μέτρα μειώθηκαν για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε την οργή των Γάλλων πολιτών. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε την Τετάρτη (14/07) στους δρόμους στο σχέδιο της κυβέρνησης να απαιτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με τις Γαλλικές Αστυνομικές Αρχές

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments