Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Παρέμβαση της FIFA και οριστικά με 32 ομάδες η Super League 2

Παρέμβαση της FIFA και οριστικά με 32 ομάδες η Super League 2

0
onsports.gr
Dodekanisos

Η FIFA απέρριψε το αίτημα για κατ’ εξαίρεση δυνατότητα μεταγραφών. Μία εξέλιξη που άφησε εκτός πρωταθλήματος Super League 2 τόσο την Καβάλα και τον Ασπρόπυργο όσο και την Ζάκυνθο. Οριστικά «κλείδωσαν» την θέση τους οι 32 ομάδες της Super League 2. Οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. 

Μπορεί να δικαιώθηκαν στο Διοικητικό Εφετείο κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά η FIFA τους άναψε… «κόκκινο». Σύμφωνα με το «SDNA», η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, απάντησε αρνητικά στο αίτημα (μέσω ΕΠΟ), για να υπάρξει κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα μεταγραφών για Καβάλα, Ζάκυνθο, Ασπρόπυργο και Δόξα Δράμας.

Ουσιαστικά οι συγκεκριμένοι σύλλογοι, δεν διαθέτουν το ελάχιστο όριο των εννέα επαγγελματικών δελτίων. Οπότε και δεν πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Ήδη η Δόξα Δράμας με επίσημη ανακοίνωσή της, δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. 

Η FIFA, όπως ήταν λογικό τόνισε ότι η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί. Δεν μπορεί λοιπόν να… ανοίξει εκ νέου για τις ομάδες που μετατράπηκαν σε ΠΑΕ μετά τη λήξη της (σ.σ. μεταγραφικής περιόδου). 

Η απόφαση της FIFA, «κλείδωσε» οριστικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στην Super League 2. Το μόνο που απομένει είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Έτσι ώστε να αποφασιστεί και η σέντρα του πρωταθλήματος. Η οποία πήρε ακόμα μία παράταση. Καθώς οι ομάδες που επηρεάζονται από τη διαμάχη της ΑΕΛ με την ΕΠΟ, άσκησαν έφεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments