Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Παρεμβάσεις στα γήπεδα του ΡΟΑ

Παρεμβάσεις στα γήπεδα του ΡΟΑ

0
Dodekanisos

Στη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης συνεργασίας, ύψους 150.000 ευρώ, βάση της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει και θα υλοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου το έργο «Επισκευή – Συντήρηση Εγκαταστάσεων Αντισφαίρισης στις περιοχές Καρακόνερο & Έλλη Δήμου Ρόδου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας των έργων βελτίωσης των γηπέδων τένις είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τον περασμένο Οκτώβριο, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Τουρνουά Τένις “ITF Junior 2018 Rodos Cup. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις τένις, το “ΙTF Senior Rhodes Open”, που πραγματοποιήθηκε τον Μαΐο του 2018 και το τριεθνές τουρνουά “3 Nation Rhodes Tennis Cup”, τον Σεπτέμβριο του 2018, όλες στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης (ΡΟΑ). Μετά και τις παραπάνω διεθνείς διοργανώσεις, η ανακατασκευή των γηπέδων τένις έγινε επιτακτική και ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, ζήτησε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, προκειμένου να βοηθηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη Ρόδο.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στα νησιά ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη μέριμνά της για τον αθλητισμό και για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να γίνουν περισσότερο ασφαλείς και φιλικές προς τους μικρούς και μεγάλους χρήστες τους.

Βάσει των προβλεπομένων από την Διαβαθμιδική Σύμβαση, ο Δήμος Ρόδου, εκχωρεί την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει και τη χρηματοδότησή του, με το ποσό των 150.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σκοπός του προγράμματος είναι να συντηρηθούν τα εν λόγω γήπεδα και κατ’ επέκταση ο μεγάλος αριθμός παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα του τένις κι αφετέρου θα βελτιωθούν γενικά οι συνθήκες άθλησης τους.

Οι εργασίες, βάσει της μελέτης, περιλαμβάνουν:

Α) την αποξήλωση των υφισταμένων μοκετών στα γήπεδα αντισφαίρισης 1 & 2 στο Έλλη. Κατόπιν την βελτίωση (υψομετρικά) του εδάφους και την προετοιμασία αυτού για την κατασκευή νέου τάπητα. Θα γίνει ειδική επεξεργασία για την απομάκρυνση χόρτων και την αποφυγή να ξαναφυτρώσουν. Θα προετοιμαστεί το έδαφος για το νέο τάπητα. Σημείωση: Ο τάπητας θα είναι από υλικά οποιουδήποτε κατασκευαστή και μάρκας ΑΡΚΕΙ: να είναι προδιαγραφών που θα εγκρίνει το Δ.Σ. του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, καθώς και να είναι ITF Aproved.
Β) την επάλειψη των επιφανειών των 5 γηπέδων στο Καρακόνερο
Γ) Κατασκευή νέου χωμάτινου γηπέδου στο Καρακόνερο
Δ) Τοποθέτηση έξι εξάμετρων ιστών φωτισμού με 24 φωτιστικά συνολικά. (δύο ιστοί με 4 προβολείς έκαστος για τα γήπεδα στο Έλλη και 4 ιστοί με 4 προβολείς έκαστος για το νέο γήπεδο στο Καρακόνερο).

Η Διαβαθμιδική Σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments