«Παραχωρώ χωρίς ανταλλάγματα»

0
xrisoxoidis_monos
Ανακοίνωση μέσω της οποίας τονίζει ότι παραχωρεί την ΠΑΕ Διαγόρας χωρίς ανταλλάγματα σε οποιονδήποτε φερέγγυο και αξιόπιστο επενδυτή, εξέδωσε σήμερα ο μεγαλομέτοχος Κώστας Χρυσοχοίδης. Στο κείμενο του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ στη Β’ Εθνική – Football League, επιθυμώ να γνωστοποιήσω τα εξής:
1.           Ανέλαβα τον Διαγόρα πριν από (7) επτά χρόνια στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, επενδύοντας χρόνο, κόπο και χρήμα, προκειμένου να τον επαναφέρω στο ποδοσφαιρικό  προσκήνιο. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα πέτυχα τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδος- ανταγωνιζόμενος με ισχυρούς και διαπλεκόμενους αντιπάλους-φτάνοντας στη Β’ Εθνική, προθάλαμο της Super League. Ο Διαγόρας οργανώθηκε επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα και καταξιώθηκε αγωνιστικά, εκπροσωπώντας  επάξια το Ροδιακό ποδόσφαιρο στο Πανελλήνιο. Γεύτηκα χαρές αλλά και πίκρες, επιδοκιμασίες αλλά και αποδοκιμασίες.
2.           Εδώ και ένα χρόνο έχω αντιληφθεί ότι υπάρχουν φίλαθλοι που ισχυρίζονται ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος προσφοράς μου στην τοπική αθλητική κοινωνία. Η ΠΑΕ Διαγόρας χρειάζεται “νέο αίμα” στην ιδιοκτησία και στην διοίκηση που θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων. Έχουν δίκιο. Γι’ αυτό αποφάσισα, εδώ και αρκετό καιρό, ν’ αποχωρήσω μεταβιβάζοντας-χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα-το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε νέο επενδυτή.
3.           Δυστυχώς μέχρι σήμερα μάταια περιμένω να έρθει κάποια σοβαρή πρόταση για μεταβίβαση της ιδιοκτησίας. Η μόνη εξέλιξη ήταν η πρωτοβουλία του κ. Μιχαήλ Σταθόπουλου ν’ αναλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ μαζί με τους συνεργάτες του. Η νέα διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι μπορεί να “τρέξει” την ομάδα και ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτής. Γι’ αυτό και τους παραχώρησα “εν λευκώ” τη διοίκηση, χωρίς να έχω την οποιαδήποτε συμμετοχή στην επιλογή του ρόστερ, προπονητή κλπ.
4.           Έχω δηλώσει ότι εγγυώμαι για τη συμμετοχή της ομάδος στη Β’ Εθνική-Football League. Τακτοποίησα οικονομικά τις σχετικές εκκρεμότητες και εξασφαλίστηκε η αδειοδότηση από την ΕΕΑ. Αγωνίστηκα και πέτυχα την οριστική απαλλαγή της ομάδος από κάθε πειθαρχική “σκιά”. Ο Διαγόρας είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, χωρίς αγωνίες πλέον, και να πετύχει τους αγωνιστικούς του στόχους. Έχω πράξει το καθήκον μου στο ακέραιο απέναντι στην ομάδα και στην ιστορία της. Εδώ τελειώνει η προσωπική και οικονομική μου προσφορά στην ομάδα.
5.           Αποσαφηνίζω για άλλη μία φορά και δηλώνω ότι η ΠΑΕ παραχωρείται χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα σε οποιονδήποτε αξιόπιστο και φερέγγυο επενδυτή. Εξουσιοδοτώ δημόσια  την νέα διοίκηση, τον ερασιτέχνη, τον δήμαρχο Ρόδου, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, να αναζητήσουν επενδυτή για την αγαπημένη μας ομάδα. Εγώ θα σταθώ αρωγός στην προσπάθειά τους. Εύχομαι σύντομα να δοθεί λύση στο θέμα της ιδιοκτησίας, ώστε να μην οδηγηθεί η ομάδα σε αδιέξοδο.
6.           Ιδού λοιπόν ο Διαγόρας…Ιδού ελεύθερο το πεδίο δράσης, ακόμη και για τους επικριτές μου. Γιατί και η αχαριστία έχει τα όριά της, όπως φυσικά και οι αντοχές μου.
Ρόδος, 20/10/2011
Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης»