Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Παραβατικότητας συνέχεια σε διάφορες περιοχές της χώρας

Παραβατικότητας συνέχεια σε διάφορες περιοχές της χώρας

0
Dodekanisos

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι των συνεργείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές.

Τα συνεργεία των ελεγκτών επιβάλλουν την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και καταστημάτων τουλάχιστον για 48 ώρες όταν εντοπίζονται να μην κόβουν αποδείξεις.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στις 4 ξημερώματα σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Μπαρ στις Σπέτσες διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 136 αποδείξεις συνολικής αξίας 9.000 ευρώ. Το κέντρο διασκέδασης για τον λόγο αυτόν θα παραμείνει κλειστό από την Πέμπτη έως και το Σάββατο.

Επίσης κλείνει για 48 ώρες παραλιακό μπαρ στη Σαντορίνη το οποίο ελέγχθηκε και βρέθηκε να μην έχει εκδώσει 37 αποδείξεις.

Λουκέτο 48 ωρών επιβάλλεται και σε ταβέρνα στον Άγιο Προκόπη Νάξου στην οποία κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κόψει 14 αποδείξεις.

Σε 42 ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, από 1 έως 9 Ιουλίου 2017, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις.

Ενδεικτικά, στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, σε εστιατόριο η μη έκδοση 11 αποδείξεων 396 ευρώ και σε καφετέρια, 5 αποδείξεων, συνολικής αξίας 168,5 ευρώ.

Παράλληλα, στη Μύκονο διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, σε καφέ- εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας 103,50 ευρώ και σε εστιατόριο, 20 αποδείξεων συνολικής αξίας 1.209,24 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

Μεταξύ άλλων, σε εστιατόριο εντοπίστηκαν να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου, για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε τα στοιχεία φαρμακείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προέβη στην αγορά 83 ιατρικών φίλτρων από εταιρία της Αττικής, εκδίδοντας για τις αγορές αυτές 11 εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4.404,43 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ΔΟΥ για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments