Αρχική Επικαιρότητα Παράταση των διακοπών στα σχολεία ζητούν ειδικοί

Παράταση των διακοπών στα σχολεία ζητούν ειδικοί

0
Dodekanisos

Έκδηλη είναι η ανησυχία των ειδικών για τον μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά. Ειδικότερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης προειδοποιεί πως τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η άνοδος στον αριθμό των νέων μολύνσεων από κορονοϊό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι, αν ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν εκ νέου έπειτα από 5-10 ημέρες, γι’ αυτό και ζήτησε παράταση μίας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών.

«Ένα περίπου στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό. Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική η Όμικρον. Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;» διερωτήθηκε ο καθηγητής. 

«Το δικό μας μοντέλο δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους, που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές πολύ παραπάνω. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο» εξήγησε.

Προφανώς και η τοποθέτηση – εισήγηση του Νίκου Τζανάκη «αδειάζει» την κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το Μαξίμου δια στόματος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για μετάθεση του ανοίγματος των σχολείων. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments