Αρχική Επικαιρότητα Παράταση στο lockdown δίνει η Ολλανδία

Παράταση στο lockdown δίνει η Ολλανδία

0
capital.gr
Dodekanisos

Η κυβέρνηση στην Ολλανδία έδωσε εντολή τα δημοτικά σχολεία να κλείσουν μια εβδομάδα νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε παρέτεινε επίσης το lockdown στη χώρα μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τη μετάλλαξη «Όμικρον».

«Αυτά φυσικά δεν είναι τα καλά νέα που ελπίζετε για την περίοδο των Χριστουγέννων», είπε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου. «Λοιπόν, ναι, μια απογοητευτική αλλά ίσως όχι πολύ μεγάλη έκπληξη», τόνισε.

Επιπροσθέτως, ο Ρούτε είπε ότι οι σχολικές διακοπές θα επεκταθούν από δύο σε τρεις εβδομάδες, ξεκινώντας από τις 20 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων στην τελευταία έξαρση της πανδημίας στην Ολλανδία. Αυτή η αύξηση έχει υποχωρήσει ελαφρώς από τότε που εισήχθησαν τα μέτρα καραντίνας τον περασμένο μήνα. Μπαρ, εστιατόρια και άλλοι χώροι δημόσιων συγκεντρώσεων, κλείνουν από τις 5 το απόγευμα από τις 28 Νοεμβρίου. Τα ίδια μέτρα θα συνεχιστούν και την περίοδο των εορτών.

Επιπλέον, την Τρίτη (14/12), το ινστιτούτο δημόσιας υγείας στην Ολλανδία στην εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορονοϊό ανέφερε ότι τα θετικά τεστ μειώθηκαν κατά 21% την περασμένη εβδομάδα. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 10% και οι ασθενείς σε ΜΕΘ μειώθηκαν κατά 4%.

Ωστόσο, το ινστιτούτο προειδοποίησε ότι η «Όμικρον» αναμένεται να προκαλέσει περισσότερες λοιμώξεις. Γεγονός που θα μπορούσε με τη σειρά του να δημιουργήσει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιόνγκ είπε ότι η εμβολιαστική εκστρατεία για την ενισχυτική δόση θα επιταχυνθεί. Οπότε και κάθε ενήλικας που θέλει να προβεί σε αναμνηστική δόση εμβολίου να μπορεί να το κάνει μέχρι το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments