Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Η παραμονή περνάει από τη Νίκαια!

Η παραμονή περνάει από τη Νίκαια!

0
Dodekanisos

Δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής όσον αφορά τον 6o όμιλο και η «μάχη» για τον τίτλο αλλά και την παραμονή έχει …ανάψει για τα καλά.

Το ενδιαφέρον βέβαια των Δωδεκανήσιων φιλάθλων είναι πλέον στο θέμα της παραμονής μιας και η Ρόδος δεν μπορεί να κέρδισε εύκολα τον ΑΟ Ζευγολατιού αλλά δεν έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά. Αυτή τη στιγμή όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογίας, οι «πράσινοι» είναι στο +5 πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έχουν 28 βαθμούς και ο Ιωνικός που είναι στη ζώνη έχει 23. Ο Ασπρόπυργος που βρίσκεται μια θέση πιο πάνω από τη ζώνη έχει 24 βαθμούς. Η ερχόμενη αγωνιστική είναι πάρα πολύ κρίσιμη μιας και η Ρόδος καλείται να παίξει στην έδρα του Ιωνικού ενώ ο Ασπρόπυργος θα πάει στο Κιάτο για να παίξει με τον Πέλοπα. Αν ο Ασπρόπυργος κερδίσει θα πάει στους 27 βαθμούς και από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν στο παιχνίδι της Ρόδου. Αν τα «ελάφια» κερδίσουν ή πάρουν έστω ένα βαθμό, τότε θα σωθούν και μαθηματικά. Και αυτό διότι η διαφορά τους από τη ζώνη του υποβιβασμού θα μείνει στο +5, απόσταση που δεν μπορεί να καλυφθεί την τελευταία αγωνιστική. Αν όμως η Ρόδος ηττηθεί στη Νίκαια και την ίδια στιγμή περάσει με «διπλό» ο Ασπρόπυργος από το Κιάτο τότε η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:

Ρόδος 28 βαθμούς
Ασπρόπυργος 27 βαθμούς
Ιωνικός 26 βαθμούς

Την τελευταία αγωνιστική θα γίνουν τα εξής παιχνίδια:

Ρόδος – Εθνικός
Ζευγολατιό – Ιωνικός
Κερατσίνι – Ασπρόπυργος

Για να σωθεί και μαθηματικά η Ρόδος δηλαδή θα πρέπει να κερδίσει τον Εθνικό ο οποίος όμως πιθανότητα θα θέλει και αυτός τη νίκη για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Με ισοπαλία στο Ρόδος – Εθνικός, τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς αν κερδίσει ο Ιωνικός το Ζευγολατιό, η Ρόδος θα πρέπει να παρακαλάει να μην πάρει «διπλό» ο Ασπρόπυργος για να μην υποβιβαστεί αυτή. Σημειώνεται ότι σε ισοβαθμίες τόσο με τον Ασπρόπυργο όσο και με τον Ιωνικό, δεν ευνοείται η Ρόδος.

Η Ρόδος μπορεί επίσης να σωθεί ακόμα και αν ηττηθεί στη Νίκαια, αν ο Ασπρόπυργος χάσει την ίδια στιγμή από τον Πέλοπα Κιάτου. Όπως εύκολα λοιπόν μπορεί να καταλάβει κανείς, η επόμενη αγωνιστική είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ομάδα του νησιού μας και αναμένεται να κρίνει πάρα πολλά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments