Αρχική Επικαιρότητα Παραμένει η χαοτική κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Παραμένει η χαοτική κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

0
Dodekanisos

Χάος εξακολουθεί να επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Σε καθημερινή βάση χιλιάδες Αφγανοί προσπαθούν να βρουν διέξοδο φεύγοντας από τη χώρα. Μαχητές των Ταλιμπάν έχουν περικυκλώσει το αεροδρόμιο και μάλιστα σήμερα πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να «διαλύσουν» το πλήθος. Τα πλάνα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι πολύ χαρακτηριστικά.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν σχεδόν όλο το μέρος του Αφγανιστάν ενώ μέχρι και 10.000 Αμερικανοί πολίτες φέρεται να είναι εγκλωβισμένοι μέσα. Οι Αμερικανικές δυνάμεις προσπάθησαν να μεταφέρουν όσο περισσότερους πολίτες και πρόσφυγες χωρίς όμως επιτυχία.
Αξιωματικός των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι «δεν έχουμε πρόθεση να τραυματίσουμε κανέναν». Κατηγόρησε επίσης της ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι «έχουν ένα χαοτικό σχέδιο εκκένωσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα και ένταση».

Ορισμένα από τα αμερικανικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο έριξαν επίσης πυροβολισμούς στον αέρα τη νύχτα, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματίες, δήλωσε το Πεντάγωνο την Τετάρτη. Περίπου 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments