Ο Aleksiy Arestovich, ένας από τους στενότερους συμβούλους του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskiy, παραιτήθηκε από τη θέση του λόγω της δήλωσής του για το θάνατο αμάχων στον Δνείπερο, που προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις σε όλη την Ουκρανία. Ο Αρέστοβιτς είχε υποστηρίξει με δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό πως πιστεύει ότι το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας ευθύνεται για τους θανάτους δεκάδων αμάχων στην πόλη Ντνίπρο.

Τόνισε ότι η ρουκέτα που έπεσε στο κτίριο ήταν αποτέλεσμα της Ουκρανικής αεράμυνας, η οποία έκανε το βλήμα να πέσει ανεξέλεγκτα στο κτίριο. Αυτή η δήλωση προκάλεσε θύελλα στην Ουκρανία και οδήγησε σε πολυάριθμα σχόλια κατά του Arestovich. O Βολόντιμιρ Ζελένσκι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κάτι για το θέμα, ούτε για το αν κάνει αποδεχτή την παραίτηση του συνεργάτη του.

Σημειώνεται πως ο Αρέστοβιτς, δημοσίευσε μια φωτογραφία του εγγράφου στο Facebook λέγοντας μάλιστα και τα εξής: «Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα πολιτισμένης συμπεριφοράς – ένα θεμελιώδες λάθος, που σημαίνει ότι παραιτούμαι», έγραψε ο Αρέστοβιτς.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments