Αρχική Videos Παραδοχή Laouterbach: Ήταν λάθος το κλείσιμο των παιδικών σταθμών”

Παραδοχή Laouterbach: Ήταν λάθος το κλείσιμο των παιδικών σταθμών”

0
Dodekanisos

Στο στόχαστρο έντονης κριτικής μπήκε για μια ακόμα φορά ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach μετά από μια δήλωση που έκανε. Παραδέχθηκε δημόσια ότι το κλείσιμο των παιδικών σταθμών κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού ήταν περιττό με κάποιους επιδημιολόγους να τον κατηγορούν ότι αυτή η γνώση έρχεται αργά. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το κλείσιμο των παιδικών σταθμών σίγουρα δεν είναι ιατρικά κατάλληλο και, με βάση τις σημερινές γνώσεις, δεν θα ήταν απαραίτητο στο βαθμό που κάναμε τότε».
To σχόλιο του έγινε μετά τη δημοσίευση μιας σχετικής πολύ ενδιαφέρουσας μελέτης από το Γερμανικό Ινστιτούτο Νεολαίας και το Ινστιτούτο Robert Koch, η οποία διήρκεσε από το καλοκαίρι του 2020 έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.  Ο Laouterbach μάλιστα υποσχέθηκε πως «δεν θα υπάρχουν άλλα κλεισίματα αυτού του είδους».

Σύμφωνα με τη μελέτη, εκείνα τα παιδιά που θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί περισσότερο από την προσχολική εκπαίδευση και υποστήριξη υπέφεραν ιδιαίτερα σοβαρά από τις συνέπειες των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ειδικά παιδιά από κοινωνικά μειονεκτούσες οικογένειες έχουν πλέον σχεδόν διπλάσια ανάγκη για υποστήριξη στους τομείς της γλώσσας, των κινητικών δεξιοτήτων και της κοινωνικής και συναισθηματικής τους ανάπτυξης σε σύγκριση με την εποχή πριν από τον κορωνοϊό. H τοποθέτηση του Laoutrebach πυροδότηση ποικίλα σχόλια στο twitter ακόμα και από γιατρούς και ειδικούς που ήταν πολύ επιφυλακτικοί με τα lockdown από την πρώτη στιγμή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments