Αρχική Αθλητικά νέα Πάντα μαχητής και νικητής…

Πάντα μαχητής και νικητής…

0
Dodekanisos

15 χρόνια καριέρας. Πέντε ομάδες. Πάρα πολλές νίκες, αμέτρητες διακρίσεις με κορυφαίες τις κατακτήσεις των δύο Champions League με την φανέλα της Μπαρσελόνα. Όμως μπροστά στην θέληση για ζωή αυτά μοιάζουν πολυτέλεια. Γιατί τις μεγαλύτερες νίκες του τις πέτυχε μόνος του. Δύο φορές. Απέναντι στον δυσκολότερο αντίπαλο. Τον καρκίνο.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι ένα άνθρωπος που μας είχε χαρίσει απλόχερα μία από συγκλονιστικότερες στιγμές σε τελικό Champions League, αφού λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη του εγχείρηση στο συκώτι, είχε παίξει ολόκληρο 90λεπτο στη νίκη της Μπαρσελόνα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1, στο ασφυκτικά γεμάτο «Γουέμπλεϊ», μπροστά σε 85.000 θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές.

Έναν χρόνο μετά ο Αμπιντάλ είχε υποβληθεί σε νέα επέμβαση, μεταμόσχευσης αυτή τη φορά, καθώς ο καρκίνος αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος, αλλά για μία ακόμη φορά νικήθηκε από τον Αμπιντάλ.

Προς το τέλος της καριέρας του είχε έρθει στην Ελλάδα. Έπαιξε 15 ματς, σε όλα τίμησε την φανέλα του Ολυμπιακού και έκλεισε μία σπουδαία καριέρα. Σε όλη την ζωή του είναι μαχητής και νικητής.

4 Φεβρουαρίου παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments