Αρχική Videos Πανηγυρική αθώωση για τον Δημήτρη Κούβελα

Πανηγυρική αθώωση για τον Δημήτρη Κούβελα

0

Αθώος κρίθηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης  ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κούβελας, τον Αύγουστο του 2021 σε ανάρτηση του είχε προτρέψει τον Νίκο Χαρδαλιά να υποβάλει κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου που είχε κάνει κατά του κορωνοϊού μετά από ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο που έπαθε. Ο Δημήτρης Κούβελας τόνισε στην απολογία του μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα χρειαστεί να απολογηθώ γι’ αυτή την ανάρτηση. Έκρινα σωστό να δημοσιεύω ό,τι έβλεπα για δικούς μου λόγους, αμιγώς επιστημονικούς. Αυτό είναι το κοινωνικό μου έργο ως καθηγητής Πανεπιστημίου. Αν στη χώρα μας είχαμε περισσότερη φάρμακο-επαγρύπνηση θα γλιτώναμε χιλιάδες θανάτους», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα είχαν διαβιβαστεί οι καταθέσεις που έδωσαν τόσο  πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όσο και ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments