Αρχική Επικαιρότητα Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

0
Dodekanisos

«Από ατομική ευθύνη χορτάσαμε. Τώρα μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων» απαιτεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Ο Σύλλογος προγραμματίζει νέα κινητοποίηση στις 10 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Ειδικότερα, σε σημερινή πορεία διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Σταδίου ο  Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος απαιτεί την εξασφάλιση του κλάδου. Παράλληλα εξηγεί ότι: «Τα νέα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθιστούν αδύνατη την εργασία του μουσικού – για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση. Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες ανέργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα».

Ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι «πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται η αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα. Διακινδυνεύσαμε την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν τα μέτρα. Δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid. Ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην πέσει η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε η μουσική. Είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση».

Τι ζητά ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

  • Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.
  • Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.
  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.
  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.
  • Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments