Αρχική Επικαιρότητα Πανελλαδικό 24ωρο «λουκέτο» στην εστίαση αποφασίστηκε για τις 16/11

Πανελλαδικό 24ωρο «λουκέτο» στην εστίαση αποφασίστηκε για τις 16/11

0
tovima.gr
Dodekanisos

Πανελλαδικό 24ωρο λουκέτο στην εστίαση σε όλη τη χώρα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου αποφάσισε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην εστίαση, που αφορούν κυρίως τους μη εμβολιασμένους.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Θα είναι μια 24ωρη κινητοποίηση. Από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης . Δεν γνωρίζουμε ακόμη στην πόλη μας σε ποιο σημείο θα γίνει συγκέντρωση πχ ΥΜΑΘ ή κάπου αλλού. Όμως θα κινηθούμε δυναμικά», δήλωσε στο TyposThes ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ψητοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης «η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας:

1) Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών

2) Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου

3) Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας

4) Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών

5) Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

6) Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων

7) Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021

Οι ιδιοκτήτες του κλάδου ανησυχούν ότι προοπτικά τα μέτρα της κυβέρνησης, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή λειτουργία του, θα οδηγήσουν σε κλείσιμο πολλών καταστημάτων.

Γ. Καββαθάς: Στα take away δεν χρειάζεται έλεγχος πελατών

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών και διευκρίνισε ότι στο take away (παραλαβή εκτός) δεν χρειάζεται να γίνει έλεγχος πελατών.

«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δεν γίνεται έλεγχος» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες. Έκανε λόγο για μείωση τζίρου 30-50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.

«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments