“Πανάκριβο φυσικό αέριο για χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση”

Πολύ υψηλές για χρόνια θα παραμείνουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής μεγάλης ενεργειακής εταιρείας της Νορβηγίας Equinor,  Άντερς Όπενταλ. Ο ίδιος στηρίζει την άποψη αυτή στην πτώση των παραδόσεων από τη Ρωσία, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά και τα ακόλουθα:
«Το θεμελιώδης πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η έλλειψη φυσικού αερίου και θα υπάρξει και άλλη έλλειψη με την πάροδο του χρόνου. Αν η Ευρώπη θέλει να προσελκύσει αυτό το φυσικό αέριο, θα πρέπει να αναμένει ότι θα πληρώσει υψηλό τίμημα τα επόμενα χρόνια».

Είπε ότι η Νορβηγία παρέχει επί του παρόντος όγκους ρεκόρ φυσικού αερίου στο μπλοκ, αλλά προειδοποίησε ότι οι τελευταίες προτάσεις της ΕΕ για περιορισμό των τιμών για το εμπόρευμα μπορεί να αποδειχθούν « αντιπαραγωγικές » στην καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης.

«Οποιοδήποτε ανώτατο όριο τιμής δεν λύνει πραγματικά τα θεμελιώδη προβλήματα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι αντιπαραγωγική η αύξηση της ζήτησης ενώ η προσφορά δεν αυξάνεται», υποστήριξε. Η Equinor ξεπέρασε πρόσφατα τη ρωσική Gazprom ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕΕ, αλλά οι αναλυτές λένε ότι δεν έχει την ικανότητα παραγωγής να αντικαταστήσει τις ρωσικές ροές φυσικού αερίου. Ωστόσο, ο Όπενταλ δεσμεύτηκε ότι η συνεισφορά της εταιρείας του θα είναι να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments