Αρχική Videos “Πανάκριβο φυσικό αέριο για χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση”

“Πανάκριβο φυσικό αέριο για χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση”

0
Dodekanisos

Πολύ υψηλές για χρόνια θα παραμείνουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής μεγάλης ενεργειακής εταιρείας της Νορβηγίας Equinor,  Άντερς Όπενταλ. Ο ίδιος στηρίζει την άποψη αυτή στην πτώση των παραδόσεων από τη Ρωσία, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά και τα ακόλουθα:
«Το θεμελιώδης πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η έλλειψη φυσικού αερίου και θα υπάρξει και άλλη έλλειψη με την πάροδο του χρόνου. Αν η Ευρώπη θέλει να προσελκύσει αυτό το φυσικό αέριο, θα πρέπει να αναμένει ότι θα πληρώσει υψηλό τίμημα τα επόμενα χρόνια».

Είπε ότι η Νορβηγία παρέχει επί του παρόντος όγκους ρεκόρ φυσικού αερίου στο μπλοκ, αλλά προειδοποίησε ότι οι τελευταίες προτάσεις της ΕΕ για περιορισμό των τιμών για το εμπόρευμα μπορεί να αποδειχθούν « αντιπαραγωγικές » στην καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης.

«Οποιοδήποτε ανώτατο όριο τιμής δεν λύνει πραγματικά τα θεμελιώδη προβλήματα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι αντιπαραγωγική η αύξηση της ζήτησης ενώ η προσφορά δεν αυξάνεται», υποστήριξε. Η Equinor ξεπέρασε πρόσφατα τη ρωσική Gazprom ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕΕ, αλλά οι αναλυτές λένε ότι δεν έχει την ικανότητα παραγωγής να αντικαταστήσει τις ρωσικές ροές φυσικού αερίου. Ωστόσο, ο Όπενταλ δεσμεύτηκε ότι η συνεισφορά της εταιρείας του θα είναι να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments