Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Παλάζης: «Ξημεροβραδιαζόμουνα στις αλάνες με μια μπάλα»

Παλάζης: «Ξημεροβραδιαζόμουνα στις αλάνες με μια μπάλα»

0
palazis2
Dodekanisos

Ο Πάουλο Κουέλιο του ποδοσφαίρου. Κάπως έτσι παρομοιάζω ένα ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Τάσος Παλάζης. Είναι ένα άτομο του ποδοσφαίρου που όταν σου μιλάει, σε βλέπει κατάματα και θα σου πει την άποψη του ευθέως, χωρίς τεθλασμένες γραμμές στον λόγο  του και μάλιστα με ωριμότητα, η οποία, λογικά, δεν είχε την ίδια βαρύτητα πριν μερικά χρόνια.

Είναι από τα σκεπτόμενα πρόσωπα στον χώρο του τοπικού μας ποδοσφαίρου γι’ αυτό και τον διακρίνει η ειλικρίνεια σε διάφορες τοποθετήσεις του και δεν σκέπτεται αν θα σε πειράξουν εκείνα που σου λέει.

Έχει την δική του προσωπικότητα και δεν υποχωρεί με τρόπο δουλικό αλλά με ψηλά το κεφάλι, επιμένοντας στην δική γνώμη. Βέβαια δεν είναι αρνητικός στον διάλογο, διότι έχει μάθει να είναι διαλεκτικός και όχι εγωιστής, όπως ίσως κάποιοι νομίσουν.

Είχε μια πάρα πολύ καλή αγωνιστική περίοδο με τον Φοίβο Κρεμαστής αλλά οι δρόμοι τους χωρίζουν ανεπιστρεπτί και ήδη αρκετές ομάδες τον προσέγγισαν για να μάθουν τις προθέσεις του, για το επόμενο πρωτάθλημα.

Τα συζητήσαμε μαζί του και μας απάντησε με τον πρώτο χρόνο σκέψης του, χωρίς να δευτερολογήσει ή να αλλάξει κάτι.

ΕΡ. Τάσο περίμενες ότι στην χρονιά που πέρασε πως θα είχες τόσο πολύ καλή παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους;

ΑΠ. Το περίμενα, ναι. Είχα έναν προπονητή τον Μιχάλη Πολιά, ο οποίος αντιλαμβάνεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο στο μέγιστο. Αυτό βοήθησε εμένα, τους συμπαίχτες μου και βγήκε όλο αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίχτες μου, που κάποιοι από αυτούς είναι ξεχωριστοί. Είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και ήταν λογικό να βγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι κάτι ουσιαστικό και ποιοτικό!

ΕΡ. Τι είναι εκείνο που θα ήθελες να κάνεις και δεν το έκανες, όταν ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

ΑΠ. Δεν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να κάνω και δεν το έκανα. Εμείς στα χωριά, έχουμε την ιδιαιτερότητα να έχουμε την ελευθερία. Δε συμβαίνει στις πόλεις κάτι τέτοιο. Αυτό βοήθησε την ατομική μου προσωπικότητα σαν ποδοσφαιριστή. Είχα την «πολυτέλεια» να έχω συνέχεια τη μπάλα στα πόδια μου και να ξημεροβραδιάζομαι στις αλάνες, στο γήπεδο και στους δρόμους. Έμαθα τη μπάλα μόνος μου, δούλεψα μόνος μου και απέκτησα αυτή την  τεχνική κατάρτιση που έχω πλέον, όποια και αν είναι αυτή!

ΕΡ. Με την ειλικρίνεια που σε διακρίνει, μπορείς να μου πεις τι είναι εκείνο που σε κάνει να αγανακτείς με το τοπικό μας ποδόσφαιρο;

ΑΠ. Αγαναχτώ με τον κόσμο, τους κακούς φιλάθλους, τους παίχτες. Θα έπρεπε να βλέπουν το ποδόσφαιρο όπως είναι, σαν παιχνίδι δηλαδή και όχι σαν πόλεμο. Ήμουν παλαιότερα κι εγώ έτσι, τώρα έχω αντιληφθεί, έχω ωριμάσει και βλέπω το ποδόσφαιρο διαφορετικά!

ΕΡ. Τα σχέδια σου για την νέα περίοδο; Έχεις προτάσεις; Θα σε δούμε στα γήπεδα; Θα μπορούσες να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις ενός πρωταθλήματος της σημερινής Γ΄ Εθνικής;

ΑΠ. Έφυγα από τον ιστορικό Φοίβο για δικούς μου ιδιαίτερους λόγους και θα προσπαθήσω να πάω σε ομάδα, που θα μπορεί να με αντιπροσωπεύει όπως το έκανε πριν πολλά χρόνια ο Φοίβος και όπως το έκανε και πέρυσι. Έχω προτάσεις, το ήξερα πως θα είχα. Διένυσα την καλύτερη ποδοσφαιρική μου σεζόν. Είμαι πιο ώριμος από ποτέ και ξέρω πλέον τι ζητάω ποδοσφαιρικά. Θεωρώ πως θα μπορούσα να ανταπεξέλθω  στις κατηγορίες της Γ΄ Εθνικής. Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο είναι ένα, δεν αλλάζει, απλά διαφοροποιούνται καταστάσεις και συνθήκες!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments