Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Παιχνίδι έντασης στις Καλυθιές!

Παιχνίδι έντασης στις Καλυθιές!

0
apollon diagoras
Dodekanisos

Αν και ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ο αγώνας του Απόλλωνα Καλυθιών με τον Διαγόρα δυστυχώς τελείωσε με πολλά νεύρα και μουρμούρα! Και όμως, τίποτα δεν προδίκαζε ότι θα κατέληγε έτσι… Πολύς κόσμος στο γήπεδο (φίλαθλοι και των δυο ομάδων έδωσαν πολύ ωραίο χρώμα), καλές καιρικές συνθήκες, οι μικροί των δυο ομάδων έδειξαν τις ικανότητες τους λίγο πριν τη «σέντρα» και γενικώς το κλίμα ήταν πολύ καλό. Κατά τη διάρκεια όμως και ειδικότερα μετά την επίτευξη του γκολ του Απόλλωνα, άρχισε να χαλάει και να δημιουργούνται εντάσεις. Το αποκορύφωμα ήταν ένα κομμάτι τσιμεντόλιθου (!) το οποίο εκσφενδονίστηκε στον αγωνιστικό χώρο (προς το τέρμα του Κούφαλη) από την πλευρά που κάθονταν οι φίλοι του Διαγόρα (κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε άσεμνη χειρονομία). Ευτυχώς που δεν «βρήκε» κανέναν στο κεφάλι γιατί θα μπορούσε να τον αφήσει και στον τόπο. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν μπουκάλια καθώς και ένας πλαστικός κάδος (!) με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μανώλης Κυρίτσης να διακόψει το παιχνίδι για περίπου έξι λεπτά. Όταν το παιχνίδι άρχισε και πάλι, κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα νεύρα μεταξύ των παικτών και των δυο ομάδων. Αν και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να παίξουν σαφέστατα καλύτερα, η όλη κατάσταση επηρέασε τους παίκτες και δυστυχώς ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο παρακολούθησε ένα μέτριο έως κακό ποδοσφαιρικό θέαμα. Ουσιαστικά, το μόνο που θα θυμούνται από το πρώτο ημίχρονο είναι το υπέροχο γκολ από απευθείας φάουλ του Μαυρομούστακου στο 15’ και μια πολύ καλή φάση (πάλι με απευθείας φάουλ) του Ρείση Μαίλη από πλευράς Διαγόρα.
Στην επανάληψη ο Διαγόρας μπήκε πιο ορεξάτος από τον αντίπαλο του και θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη βάση των ευκαιριών που είχε. Στο 51’ με μια ωραία εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Επιφάνη, η μπάλα κατέληξε στον Ξύπα μέσα στην μεγάλη περιοχή που με ένα ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα (1 – 1). Στη συνέχεια ο Διαγόρας έπαιξε με περισσότερο ενθουσιασμό και άρχισε να βγαίνει πιο οργανωμένα στην επίθεση δημιουργώντας φάσεις. Ο Απόλλωνας έπαιζε από τη δική του πλευρά πιο ψυχωμένα. Βέβαια και σε αυτό το διάστημα δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και ο εκνευρισμός μεταξύ των παικτών που είχαν σαν συνέπεια και τις πολλές κίτρινες κάρτες. Στο 62’ έγινε η δεύτερη καλύτερη φάση για τον Διαγόρα όταν ο Επιφάνης έκανε ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Κούφαλης.
Καλές ευκαιρίες δημιούργησαν και οι Μαίλης (καλή κεφαλιά στο 85’ που απόκρουσε ωραία ο Κούφαλης), Σαλαμαστράκης (νέα κεφαλιά στο 88’ που μπλόκαρε ο Κούφαλης ο οποίος έπεσε στη γωνία του) και Ζουρούδης (σούταρε εξ΄ επαφής στο 90’ αλλά οι Κούφαλης είπε και πάλι «όχι»).
Καλύτεροι των γηπεδούχων οι Κούφαλης, Μαυρομούστακος και Φυλακούρης. Άρεσαν από τον Διαγόρα οι Επιφάνης, Μαίλης και Ζουρούδης.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Μαμώλης Κυρίτσης (Καλκαβούρας, Καρκαλιανίδης). Στο 70’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Φυλακούρης ο οποίος ανέτρεψε αντίπαλο ο οποίος ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κούφαλης, Κίτσος, Σιέχ, Σαββούλης, Φυλακούρης, Σκόρπος, Δημητράς (60’ Παπανικολάου), Χατζηγεωργίου, Μουτσοντέμι, Μαυρομούστακος (89’ Τσαλίκης), Κυρίτσης (60’ Κιόττου)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Σκυλλάς, Πεταυράκης, Μπαούρης, Τσελεπίδης, Μαίλης, Σαλαμαστράκης, Ξύπας (71’ Καστρουνής), Επιφάνης, Ιμεραλιλάϊ (87’ Λαμάϊ), Ζουρούδης, Κουλούμπρης (67’ Χατζηπέτρος)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments