Αρχική Videos Ουκρανία προς Δύση: “Τα χρήματα και τα όπλα που στέλνετε δεν είναι...

Ουκρανία προς Δύση: “Τα χρήματα και τα όπλα που στέλνετε δεν είναι αρκετά”

0

«Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να διαθέσουν το 1% του ΑΕΠ τους για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία εν μέσω της σύγκρουσης της χώρας με τη Ρωσία», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρέι Μέλνικ. «Είμαστε ευγνώμονες στους συμμάχους μας για τη στρατιωτική τους βοήθεια». Αλλά: δεν είναι αρκετό», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη παραδώσει όπλα αξίας άνω των 35,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο από την έναρξη των μαχών τον περασμένο Φεβρουάριο και η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έχουν προσθέσει άλλα 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ο Μέλνικ επέμεινε ότι «η Ουκρανία χρειάζεται 10 φορές περισσότερα για να τερματίσει τη ρωσική επιθετικότητα φέτος».

Το ΝΑΤΟ απαιτεί από τα κράτη μέλη του να διαθέσουν το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα. Ωστόσο, η ετήσια έκθεση του μπλοκ, που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο, αποκάλυψε ότι μόνο επτά από τα 30 μέλη του μπλοκ κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο για το 2022. Το Κίεβο, το οποίο νωρίτερα φέτος εξασφάλισε μια υπόσχεση να προμηθεύσει κύρια άρματα μάχης από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες, πιέζει τώρα τους ξένους υποστηρικτές του να παρέχουν και πολεμικά αεροσκάφη.

Σε άλλο tweet το Σάββατο, ο Μέλνικ χλεύασε τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Πιστόριους επειδή είπε ότι τα αεροσκάφη Tornado και Eurofighter θα ήταν «ακατάλληλα» για τον στρατό της Ουκρανίας. “Ω ναι;… Αλήθεια;” έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Το Βερολίνο αρχικά απέρριψε την παράδοση των αρμάτων του Leopard 2, αλλά τώρα είναι «τόσο περήφανο» που στέλνει 18 από αυτά στο Κίεβο, σημείωσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments