Αρχική Videos “Όσο υπάρχει πόλεμος η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ”

“Όσο υπάρχει πόλεμος η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ”

0

«Όσο υπάρχει πόλεμος, η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο. Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε επίσης σκεπτικισμό για την ένταξη του Κιέβου στο στρατιωτικό μπλοκ. Η Μπέρμποκ χαρακτηριστικά τόνισε και τα εξής:

«Οι πόρτες του μπλοκ παραμένουν ανοιχτές για πιθανά νέα μέλη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Σουηδία, αλλά και για την Ουκρανία. Ταυτόχρονα όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για νέα ένταξη εν μέσω πολέμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σόλτς ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η πιθανή ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη σύντομα. Ανέφερε μια ολόκληρη σειρά απαιτήσεων που ανήκουν στα κριτήρια του ΝΑΤΟ που η Ουκρανία δεν μπορεί να εκπληρώσει επί του παρόντος, όπως είχε πει.
Ο καγκελάριος υποστήριξε ότι το μπλοκ θα πρέπει προς το παρόν να επικεντρωθεί στο να βοηθήσει την Ουκρανία να « υπερασπιστεί τη γη της » ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments