Αρχική Αθλητικά νέα «Ωρολογιακή βόμβα» τα αποδυτήρια της Παρί Σεν Ζερμέν

«Ωρολογιακή βόμβα» τα αποδυτήρια της Παρί Σεν Ζερμέν

0
Φωτογραφία: MARCA
Dodekanisos

Εσωτερικές εντάσεις, κλίκες, προνόμια και πάρτι. Η έγκυρη Γαλλική εφημερίδα L’Équipe εισέρχεται στα άδυτα των αποδυτηρίων της Παρί Σεν Ζερμέν και προχωράει σε απίστευτες αποκαλύψεις!

Όταν επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, είχαμε τονίσει ότι ο Μαουρίσιο Ποκετίνο «έτριβε» τα χέρια του από ευχαρίστηση. Και πως αλλιώς να γινόταν όταν διαθέτεις στο ρόστερ σου Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Ράμος, Ντι Μαρία και Ντοναρούμα μεταξύ άλλων. 

Στα χαρτιά, πρόκειται για μια ποδοσφαιρική «dream team» που ήδη έχει εκπληρώσει τους βατούς στόχους του πρώτου μισού της σεζόν. Βρίσκεται με άνεση στην πρώτη θέση της Ligue 1 (δεν το λες και κατόρθωμα), ενώ έχει προκριθεί στη φάση των «16» του Champions League.

Στην πραγματικότητα όμως, τα αποδυτήρια της «ονειρεμένης» ομάδας ή αλλιώς των «galacticos» της Γαλλίας αποδεικνύονται «ωρολογιακή βόμβα» που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί. Η συνάθροιση αστέρων στο Παρίσι έχει καταστήσει τον σύλλογο το αγαπημένο θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αθλητικών και μη. Η εφημερίδα L’Equipe με άρθρο της αποκαλύπτει τις εσωτερικές εντάσεις ανάμεσα στις διάφορες κλίκες στα αποδυτήρια, τις κόντρες για τα προνόμια που έχουν μερικοί και τις αδικαιολόγητες απουσίες… Καταστάσεις που, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ». 

Όλα αρχίζουν από τους τερματοφύλακες

Πρώτη εστία έντασης στη φετινή Παρί είναι η… εστία της και το ποιος θα την υπερασπίζεται. Κέιλορ Νάβας ή Τζανλουίτζι Ντοναρούμα; O Ιταλός γκολκίπερ είναι νέος και ήρθε ελεύθερος, με πρόσφατες τις δάφνες της κατάκτησης του EURO 2020 (στο οποίο βγήκε και MVP). Ο Νάβας το αποδέχθηκε και ο προπονητής αποφάσισε να κάνει ροτέισον. Τότε ήταν που το περιβάλλον του Ντοναρούμα άρχισε να κριτικάρει ανοικτά την πολιτική του Αργεντινού τεχνικού.

Τι μέλλει γενέσθαι με τον Μπαπέ

Το μεγαλύτερο άγχος της Παρί αυτό τον καιρό είναι η ανανέωση του Κιλιάν Μπαπέ. Μολονότι η γαλλική ομάδα τον κράτησε το περασμένο καλοκαίρι, ο 23χρονος επιθετικός δείχνει τάσεις φυγής. Κυρίως επειδή δεν του αρέσει το κλίμα στα αποδυτήρια, που έχουν χωριστεί σε τρεις κλίκες: τους Γάλλους, τους Λατινοαμερικανούς και τους… ουδέτερους (Ντρέξλερ, Βαϊνάλντουμ κ.λπ.). Σαν αποτέλεσμα η Παρί κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η συμπεριφορά του Νεϊμάρ προβληματίζει

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του συλλόγου προβληματίζεται και με τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος παραμένει απείθαρχος. Ενώ από τη μέρα που ο Μέσι μετακόμισε στο Παρίσι όπως ήταν λογικό έγινε το νούμερο ένα θέμα συζήτησης. Κάτι που δεν μπορεί να αποδεχθεί ο Νεϊμάρ. Μάλιστα ήταν αδικαιολογήτως απών σε εκδήλωση με χορηγούς της ομάδας. Γεγονός που εξόργισε ιδιαίτερα τον Nasser Al-Khelaifi. 

Τα πάρτι… με «άδεια»

Επιπροσθέτως, στα αποδυτήρια υπάρχουν… παιδιά και αποπαίδια. Πρόσφατα, δυο Λατινοαμερικανοί ποδοσφαιριστές (δεν έγινε γνωστή η ταυτότητά τους) προσήλθαν στην πρωινή προπόνηση κουρασμένοι και δεν ζήτησαν άδεια για να μη γυμναστούν. Αποχώρησαν για μασάζ, έχοντας λάβει άδεια από την σημαία. Μια αντίστοιχη ιστορία έγινε μετά τη βράβευση του Λιονέλ Μέσι με την έβδομη «Χρυσή Μπάλα» και το πάρτι που οργάνωσε ο Αργεντινός σε ένα ιδιωτικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, για να γιορτάσει με τους συμπαίκτες του και τις συντρόφους τους. Την επόμενη, στο προπονητικό κέντρο της Παρί το Camp des Loges πήγαν όλοι ξενυχτισμένοι, αλλά μόνο στον Μέσι και τον Παρέδες επιτράπηκε να μην προπονηθούν. Κάτι που έφερε δυσφορία στους υπόλοιπους, που ζητούν από τον Ποκετίνο και τον Λεονάρντο ίση μεταχείριση.

Το ζήτημα Ικάρντ – Γουάντα Νάρα

Τέλος, δυσαρέσκεια φέρεται να προκάλεσε στους παίκτες της Παρί και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η διοίκηση των χωρισμό του Μάουρο Ικάρντι με την Γουάντα Νάρα. Ειδικότερα, υπήρξαν παράπονα για προνομιακή αντιμετώπιση στον Αργεντινό επιθετικό, επειδή του δόθηκε ειδική άδεια για να μεταβεί στην Ιταλία και να βρει την σύζυγό του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments