Αρχική Επικαιρότητα Οργή λαού κατά του Daniel Andrews, ζητάνε να παραιτηθεί!

Οργή λαού κατά του Daniel Andrews, ζητάνε να παραιτηθεί!

0
Dodekanisos

Χιλιάδες Αυστραλοί βγήκαν για πολλοστή φορά στους δρόμους της Μελβούρνης το πρωί του Σαββάτου (13/11), για να διαμαρτυρηθούν τόσο για την εντολή των εμβολίων όσο και για ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα εξασφάλιζε στον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας Daniel Andrews περισσότερη εξουσία να κηρύξει πανδημία και να επιβάλει lockdown.

Η μεγάλη ομάδα διαδηλωτών, η οποία περιελάβανε παιδιά αλλά και ηλικιωμένους, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού της Βικτώριας, φωνάζοντας «Απολύστε τον Dan Andrews!». Επιπροσθέτως, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν επίσης κατά της εντολής των εμβολίων, η οποία τέθηκε σε ισχύ αυτή την εβδομάδα και απαιτεί από τους οικοδόμους στην πολιτεία να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού για να εργαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία διαμαρτυρίας, συμμετείχε και ο Craig Kelly, βουλευτής του Κόμματος της «Ενωμένης Αυστραλίας». Μάλιστα ο 58χρονος Kelly, εξαπέλυσε πυρά προς τον Andrews, λέγοντας ότι η διαδήλωση ήταν «ενάντια στην τυραννία», «κατά των δικτατορών» και «εναντίον των παραβατών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

Τι αναφέρει το επίμαχο νομοσχέδιο

Με λίγα λόγια, το επίμαχο νομοσχέδιο θα αντικαταστήσει τους τρέχοντες νόμους της Βικτώριας για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα δώσει περισσότερη εξουσία στον Andrews να κηρύξει «κατάσταση πανδημίας» και στη συνέχεια να εφαρμόσει περιορισμούς όπως είναι το lockdown. Παραδοσιακά τον τελευταίο λόγο πριν από μία απόφαση έχει ο επικεφαλής της υγείας. Ωστόσο με το νέο νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός θα μπορεί να παρακάμψει την έγκρισή του.

Το νομοσχέδιο δέχεται έντονη κριτική από πολλές πλευρές. Μεταξύ άλλων από τον δικηγορικό σύλλογο της Βικτώριας, ο οποίος εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες» για την προτεινόμενη νομοθεσία και προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα έδινε «ουσιαστικά απεριόριστη εξουσία να κυβερνάται η πολιτεία με διάταγμα» χωρίς επίβλεψη. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments