Αρχική Videos Οργή λαού για τις συντάξεις, επιμένει ο Μακρόν!

Οργή λαού για τις συντάξεις, επιμένει ο Μακρόν!

0

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εκ των οποίων η πρόταση για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες.

Οι διοργανωτές των συνδικάτων είπαν ότι περίπου 400.000 άνθρωποι διαδήλωσαν μόνο στο Παρίσι. Μαζικές διαδηλώσεις παρατηρήθηκαν επίσης σε πόλεις όπως η Λυών, η Μασσαλία, το Μονπελιέ, η Νάντ και σο γαλλικό νησί της Κορσικής.

Ο Μακρόν επιμένει ότι η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη για τη μεταρρύθμιση ενός ετοιμοθάνατου συστήματος – αλλά ορισμένοι από τους εμπειρογνώμονες της ίδιας της κυβέρνησης είπαν ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και πιθανότατα θα επιστρέψει σε έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό ακόμη και χωρίς μεταρρυθμίσεις.

Τα γαλλικά συνδικάτα ανακοίνωσαν νέες πανεθνικές απεργίες και διαμαρτυρίες στις 31 Ιανουαρίου ενάντια στα σχέδια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Οκτώ κορυφαία συνδικάτα πραγματοποίησαν συνάντηση αμέσως μετά την πρώτη ημέρα μαζικών διαμαρτυριών τους κατά του σχεδίου και εξέδωσαν ανακοινώσεις που δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη δράση τους για να κάνουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments