Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ορεινή πεζοπορία στον Άγιο Ισίδωρο

Ορεινή πεζοπορία στον Άγιο Ισίδωρο

0
Dodekanisos

Ορεινή πεζοπορία διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαίου ο ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ισιδώρου. Η αρχή του ορεινού μονοπατιού είναι στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ισιδώρου Ρόδου, από την πλευρά του ελαιοτριβείου. Η κορυφή του όρους Ατάβυρος, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.215 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το ορεινό μονοπάτι και η διαδρομή (2 ωρών ανάβασης και ίσου χρόνου κατάβασης περίπου – εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του κάθε πεζοπόρου), που οδηγεί σ’ αυτήν, είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Σημαντικά και απαραίτητα εφόδια κάθε πεζοπόρου που θα λάβει μέρος σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα δράση είναι: το σακίδιο, ο κατάλληλος ρουχισμός, προπάντων τα κατάλληλα παπούτσια που ενδείκνυνται για ορεινή ανάβαση-κατάβαση, αδιάβροχο (απαραιτήτως), νερό, καπέλο, ρουχισμός αλλαγής στην κορυφή (t-shirt, πουλόβερ), αφού θα πρέπει να τονισθεί, ιδιαιτέρως, ότι η εναλλαγή της θερμοκρασίας στην κορυφή είναι σημαντική, ένα μικρογεύμα που θα απαρτίζεται από σάντουιτς & φρούτα. Προτείνεται προαιρετικά, η φωτογραφική μηχανή ή κάμερα, ή κινητό τηλέφωνο που τα συνδυάζει, ώστε να απαθανατιστεί η σπάνια αυτή εμπειρία.
Η δράση θα καταλήξει, όπως κάθε φορά, σε μουσικοχορευτικό απόγευμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Ισιδώρου «Νίκος Γκάλης», υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ισιδώρου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments