Αρχική Επικαιρότητα Οραματίζονται νέο εμβόλιο για να «πιάνει» και τις μεταλλάξεις!

Οραματίζονται νέο εμβόλιο για να «πιάνει» και τις μεταλλάξεις!

0
Dodekanisos

Ένα νέο εμβόλιο «προσαρμοσμένο» για να στοχεύσει πιθανές μελλοντικές μεταλλάξεις του κοροναϊού Covid-19 πιθανότατα θα χρειαστεί μέχρι τα μέσα του 2022. Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής της BioNTech, της βιοτεχνολογικής εταιρείας που ανέπτυξε το εμβόλιο της Pfizer Uğur Şahin. O ίδιος δήλωσε στους Financial Times ότι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, όπως το στέλεχος Delta είναι πιο μεταδοτικές. Αλλά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με ενισχυτικές λήψεις των τρεχόντων εμβολίων. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα εμφανιστούν μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να περάσουν από την ανοσολογική άμυνα του οργανισμού που έχει αποκτηθεί από το εμβόλιο.

«Φέτος, (σ.σ. ένα διαφορετικό εμβόλιο) είναι εντελώς περιττό. Αλλά στα μέσα του επόμενου έτους, θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική κατάσταση », δήλωσε ο Uğur Şahin, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν« προσαρμοσμένες »εκδόσεις των τρεχόντων εμβολίων για να στοχεύσουν συγκεκριμένα τα νέα στελέχη που προκύπτουν. “Αυτός ο ιός θα παραμείνει και ο ιός θα προσαρμοστεί περαιτέρω”, είπε.

Τα προγράμματα εμβολιασμού θα περιλαμβάνουν δύο κύριες ροές μέχρι το επόμενο έτος, προέβλεψε ο Sahin. Με ενισχυτικές λήψεις για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί και μια συνεχή εκστρατεία για να φτάσουν τα εμβόλια σε όσους είχαν ελάχιστη πρόσβαση σε αυτά μέχρι τώρα. Ένας αριθμός προγραμματιστών εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της BioNTech και της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer – που βοήθησε να φέρει το εμβόλιο mRNA της εταιρείας στην αγορά – δέχονται πιέσεις για να μοιραστούν την πατέντα. Και την τεχνολογία για να επιτρέψουν ευρύτερη παραγωγή εμβολίων.

Ενώ ο Sahin ισχυρίστηκε ότι η διανομή της πατέντας δεν ενέχει κινδύνους για τον ποιοτικό έλεγχο, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, έχει υποστηρίξει το αντίθετο επανειλημμένα. Ότι δηλαδή η παραίτηση από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας θα αποθαρρύνει την καινοτομία. Ωστόσο, επικριτές όπως ο πρώην επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Τομ Φρίντεν, κατηγόρησαν τις φαρμακευτικές εταιρείες για «κερδοσκοπία από τον πόλεμο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments