Αρχική Videos Οντάριο: Οι φιλελεύθεροι θέλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό μαθητών!

Οντάριο: Οι φιλελεύθεροι θέλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό μαθητών!

0

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων του Οντάριο, Στίβεν Ντελ Ντούκα, λέει ότι θα προσθέσει τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στη λίστα των υποχρεωτικών εμβολιασμών για παιδιά σχολικής ηλικίας, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός.

«Εάν εκλεγούν, οι Φιλελεύθεροι του Οντάριο θα κάνουν το εμβόλιο για τα παιδιά κατά του κορωνοϊού μέρος του παγκόσμιου καταλόγου εμβολίων που απαιτούνται για τα παιδιά να φοιτούν σε δημόσια σχολεία σε όλο το Οντάριο», δήλωσε ο Ντελ Ντούκα κατά την διάρκεια εκστρατείας του στην Οτάβα. Ο νόμος του Οντάριο για την ανοσοποίηση των μαθητών σχολείων ψηφίστηκε το 1990 και απαριθμεί εννέα υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: κοκκύτη (κοκίτης), διφθερίτιδα, τέτανο, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο και ανεμευλογιά (ανεμευλογιά).

Ο ίδιος έκανε επίθεση στον πρωθυπουργό του Οντάριο Νταγκ Φορντ λέγοντας ότι είναι «αδύναμος στην επιστήμη και στα εμβόλια. «Υπάρχουν περίπου 100 ημέρες μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά και δεν θέλω τα παιδιά να κινδυνεύουν. Δεν θέλω να κινδυνεύουν ούτε οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της εκπαίδευσης».

Ωστόσο το θέμα με τις υποχρεωτικότητες έχει συναντήσει αντίσταση στον Καναδά με αποκορύφωμα βέβαια τον αποκλεισμό της Οττάβα για περισσότερες από τρεις εβδομάδες από το Freedom Convoy.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments