Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ομολογία αποτυχίας στον έλεγχο του κορωνοϊόυ!

Ομολογία αποτυχίας στον έλεγχο του κορωνοϊόυ!

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προφανώς υπαναχώρησε από την προεκλογική υπόσχεσή του να σταματήσει τον κορωνοϊό, λέγοντας στους κυβερνήτες ότι εναπόκειται στις κυβερνήσεις των πολιτειών να τερματίσουν την πανδημία. «Δεν υπάρχει ομοσπονδιακή λύση», είπε ο Μπάιντεν τη Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη που είχε.

Η δήλωση ήταν σε πλήρη αντίθεση με την τολμηρή υπόσχεσή του τον Οκτώβριο του 2020, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, να σταματήσει την πανδημία. «Δεν πρόκειται να κλείσω τη χώρα», είπε τότε. «Δεν πρόκειται να κλείσω την οικονομία. «Θα κλείσω τον ιό.» Έκανε επανειλημμένα την ίδια υπόσχεση ενώ μιλούσε σε υποστηρικτές στην προεκλογική εκστρατεία.

«Όποιος ευθύνεται για τόσους πολλούς θανάτους δεν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε ο Μπάιντεν στην τελευταία του συζήτηση με τον Τραμπ. Εκείνη την εποχή, 220.000 θάνατοι στις ΗΠΑ είχαν αποδοθεί στον ιό. Ο αριθμός των νεκρών είχε αυξηθεί σε περίπου 400.000 όταν ο Τραμπ άφησε την εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά ακόμη και με τα εμβόλια Covid-19 να είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφού άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, οι Αμερικανοί πεθαίνουν με ταχύτερους ρυθμούς υπό την εποπτεία του Μπάιντεν. Ο απολογισμός ανέρχεται επί του παρόντος σε περίπου 815.000, που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ είχαν 415.000 θανάτους από τον Covid-19 κατά τη διάρκεια των 11 μηνών του Μπάιντεν στην προεδρεία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments