Αρχική Επικαιρότητα Όμικρον και κακοκαιρία ακύρωσαν πάνω από 2.600 πτήσεις στις ΗΠΑ

Όμικρον και κακοκαιρία ακύρωσαν πάνω από 2.600 πτήσεις στις ΗΠΑ

0
liveandletsfly.com
Dodekanisos

Η μετάλλαξη «Όμικρον» και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει αλαλούμ όσον αφορά τις πτήσεις σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται την ιστοσελίδα FlightAware, ο χθεσινός απολογισμός των ακυρωμένων πτήσεων στις ΗΠΑ ανήλθε περίπου στις 2.660! Πρόκειται για τις μισές από τις 4.617 σε όλη την υφήλιο. Την ίδια στιγμή 4.798 πτήσεις -εσωτερικές, με προορισμό ή με προέλευση τις ΗΠΑ- αντιμετώπισαν καθυστερήσεις χθες, επί συνόλου 9.432 σε πλανητική κλίμακα.

H εταιρεία που αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η SkyWest. Ειδικότερα, η Aμερικανική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία με έδρα το St. George, της Utah υποχρεώθηκε να ακυρώσει το 13% των προγραμματισμένων πτήσεων της. Την ίδια στιγμή, η American Airlines και η Delta Air Lines διέκοψαν περισσότερες από 200 πτήσεις η καθεμία. Ενώ η United Airlines ακύρωσε περισσότερες από 150.

Παράλληλα ένα ακόμα πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η παραλλαγή «Όμικρον» καλπάζει. Πιλότοι και μέλη των πληρωμάτων καμπίνας απουσιάζουν από τις θέσεις τους διότι είτε είναι θετικοί στον κορονοϊό ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα. Το γεγονός αυτό αναγκάζει αεροπορικές εταιρείες να οδηγούν σε ακυρώσεις των ταξιδιών τους, καθώς δεν διαθέτουν αρκετό προσωπικό για να γίνει αναπλήρωση όσον βρίσκονται σε καραντίνα. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περίπου 7.500 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments