«Ωμή» απειλή Πλεύρη για μαζικές απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών

Ακόμη πιο αυταρχικά μέτρα κατά των υγειονομικών ετοιμάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μία ακόμα προσπάθεια να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες που της αναλογούν για την τραγική διαχείριση της πανδημίας.

Ειδικότερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να παρατείνει το μέτρο της αναστολής των υγειονομικών εκτός ΕΣΥ μέχρι 31 Μαρτίου. Την ίδια στιγμή, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, τόνισε ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για γιατρούς και νοσηλευτές, για να μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ. 

Ο κ. Πλεύρης κάνοντας την απειλή ακόμη πιο σαφή ξεκαθάρισε ότι όσοι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έχουν το περιθώριο των τριών μηνών που τους καλύπτει η ισχύς του μέτρου, για να αποφασίσουν αν θα κάνουν το εμβόλιο ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ. «Εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να συνεχίσουν να εργάζονται οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής», τόνισε. 

Ειδικότερα, ο Θάνος Πλεύρης είπε μεταξύ άλλων ότι «η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει ότι πρέπει να παραταθεί το μέτρο αναστολής εργασίας μέχρι 31/3/2022. Το μέτρο θα επαναξιολογηθεί τότε, και εξετάζεται σοβαρά να καταστεί υποχρεωτικό για όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Θα πρέπει σε αυτό το τρίμηνο να αποφασίσουν. Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όσο διαρκεί η πανδημία. Εξετάζεται να μη δοθεί άλλη παράταση του κράτους στο μέτρο της αναστολής και δεν θα μπορέσουν να παρέχουν πλέον την εργασία τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Συνεπώς όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αναστολή καλούνται αυτό το τρίμηνο να πάρουν την απόφασή τους αν θα κάνουν το εμβόλιο για να συνεχίσουν να εργάζονται ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός εργασίας».

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επικρατεί πανικός στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη πανδημία και την μετάλλαξη «Όμικρον». Ο λόγος; Η απουσία ουσιαστικού και σοβαρού σχεδίου. 

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments