Ολοκληρώθηκε το Channel Regatta

0
estela aponomi

Ολοκληρώθηκε ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Channel Regatta που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου σε συνεργασία με τον ιστιοπλοϊκό Σύλλογο του Μαρμαρίς. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου από τις 22 έως και τις 24 Ιουνίου και συνολικά πήραν μέρος 28 ιστιοπλοϊκά σκάφη και περίπου 200 ιστιοπλόοι.
Μετά από τις 2 πρώτες ιστιοδρομίες του αγώνα που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Ιουνίου, την Δευτέρα ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις 2 υπόλοιπες ιστιοδρομίες του αγώνα. Ο άνεμος που έπνεε στον κόλπο της Ιξιάς ήταν ισχυρός Βορειοδυτικός έντασης περίπου 25 κόμβων, ιδανικός για τα έμπειρα πληρώματα των δυο γειτονικών συλλόγων.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 π.μ. και τα σκάφη διένυσαν αρχικά μια διαδρομή τύπου όρτσα πρίμα μήκους περίπου 6 ναυτικών μιλίων, αποτελούμενη από 2 παλινδρομικές διαδρομές. Με το πέρασμά τους από την γραμμή τερματισμού που βρισκόταν στην περιοχή Κάτω Πέτρες τα σκάφη ολοκλήρωσαν την 3η ιστιοδρομία και συνέχισαν να κινούνται προς το Ενυδρείο της Ρόδου, περνώντας κοντά από τις ακτές προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους λουόμενους αλλά και σε πολύ κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα. Στην συνέχεια και αφού πέρασαν την περιοχή έξω από την είσοδο του Λιμένα Ρόδου, βοηθούμενα από τον ισχυρό άνεμο έφτασαν γρήγορα μέχρι το ακρωτήρι Βόδι. Εκεί καβάτζαραν την τελευταία σημαδούρα και επέστρεψαν Βόρεια για να τερματίσουν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΑΣΙΑΘΡ, στην περιοχή δίπλα από την Νέα Μαρίνα Ρόδου ολοκληρώνοντας έτσι την 4η ιστιοδρομία. Ο αγώνας ήταν σκληρός και γεμάτος ένταση αφού εκτός από τους νικητές της δεύτερης μέρας κρινόντουσαν και οι νικητές της γενικής κατάταξης. Οι διαφορές που είχαν προκύψει από την πρώτη ημέρα ήταν μικρές και έτσι οι ιστιοπλόοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να κατακτήσουν την καλύτερη δυνατή θέση.
Τελικά στην κατηγορία IRC1, την πρώτη θέση της κατάταξης της δεύτερης ημέρας κατέκτησε το σκάφος ESTELLA, την δεύτερη θέση το σκάφος IZMIR YELKEN AKADEMISI και τρίτο ήταν το σκάφος ISKORPIT UK SAILS. Αντίστοιχα στην κατηγορία IRC2, για την δεύτερη ημέρα, πρώτο αναδείχτηκε το σκάφος FARMER, δεύτερο ήταν το σκάφος TURUNCU και την τρίτη θέση κατέκτησε το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ.
Έτσι μετά το πέρας και των δυο αγωνιστικών ημερών και την διεξαγωγή των συνολικά 4 ιστιοδρομιών του αγώνα, στην κατηγορία IRC1 όσον αφορά τα γενικά αποτελέσματα (overall), νικητής του Channel Regatta 2013 ήταν το σκάφος ESTELLA, την δεύτερη θέση πήρε το σκάφος IZMIR YELKEN AKADEMISI και τρίτο αναδείχθηκε το σκάφος BLUE SHARK. Αντίστοιχα στην κατηγορία IRC2 πρώτο ήταν το σκάφος FARMER, δεύτερο ήταν το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ και τρίτο ήταν το σκάφος TURUNCU.
Το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου, ο αγώνα έκλεισε με την Τελετή Λήξης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Beach Bar Elli. Κατά την διάρκειά της απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές και τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς του αγώνα και στις Επιτροπές Αγώνα και Ενστάσεων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου και ο Λιμενάρχης Ρόδου κ. Γιώργος Σεφεριάδης.
Χαιρετισμό στους συμμετέχοντες απεύθυναν ο πρόεδρος του ΑΣΙΑΘΡ κ. Σταμάτης Σταύρας και ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου του Μαρμαρίς (Marmaris International Yacht Club) κ. Cem Tekdag. Και οι δυο τόνισαν ότι ο φετινός αγώνας Channel Regatta στέφθηκε τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά με απόλυτη επιτυχία. Ο κ. Cem Tekdag τέλος προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες του φετινού αγώνα, στην 9η Channel Regatta που θα πραγματοποιηθεί το 2014 στο γειτονικό Μαρμαρίς.
Χορηγοί του φετινού 8ου Channel Regatta ήταν το ξενοδοχείο PLAZA HOTEL, το Beach Bar ELLI ενώ υποστηρικτές του αγώνα ήταν το παραδοσιακό καφενείο ΜΕΘΕΞΗ, η μπύρα Pills Hellas, ο Δήμος Ρόδου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου και ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου. Όλα τα αποτελέσματα του 8ου Channel Regatta καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ – www.asiathr.gr