Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ολοκληρώθηκε ο αγώνας Regatta 2016

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας Regatta 2016

0
istioploia oloi
Dodekanisos

Ολοκληρώθηκε ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Aegean Regatta 2016, που διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ομίλους: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Α.Ο. Αιγαίου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης , Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Χίου και με συντονιστή Όμιλο για το 2016 τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου και εκκίνησε από τη Μαρίνα του Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική. Τα σκάφη πέρασαν από τη Μύρινα της Λήμνου. Επόμενος σταθμός ήταν ο Άγιος Ευστράτιος, μετά o Μόλυβος στη Λέσβο και ο τερματισμός έγινε στη Μυτιλήνη.
Παρά την μακρινή απόσταση του τόπου διεξαγωγής του αγώνα από τη Ρόδο, 2 σκάφη που ανήκουν στη δύναμη του στόλου του ΑΣΙΑΘ Ρόδου έλαβαν μέρος στον αγώνα. Πρόκειται για το Das Boot με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σταματά και το APOLLON με κυβερνήτη τον Πολυχρόνη Αλιβάνη. Επίσης για μια ακόμη χρονιά Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα ήταν ο Γιάννης Κλείδωνας και μέλος της Επιτροπής ο Λευτέρης Κουμπιάδης και οι δυο μέλη του ΑΣΙΑΘΡ.
Κατά την τελετή λήξης του αγώνα, οι εκπρόσωποι του ΑΣΙΑΘΡ παρέλαβαν την επίσημη σημαία της Aegean Regatta 2017, η οποία θα διοργανωθεί τον Αύγουστο του 2017. Συντονιστής όμιλος θα είναι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου, ο οποίος θα έχει όλη την ευθύνη διοργάνωσης και συντονισμού. Η διαδρομή που θα ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες μέρες και θα διατρέξει τα Δωδεκάνησα δίνοντας την ευκαιρία στους ιστιοπλόους να αγωνιστούν στα όμορφα νερά των νησιών μας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments