Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ολοκληρώθηκαν τα κατασκευαστικά έργα που εξασφαλίζουν την υδροδότησης των περιοχών Αρχαγγέλου,...

Ολοκληρώθηκαν τα κατασκευαστικά έργα που εξασφαλίζουν την υδροδότησης των περιοχών Αρχαγγέλου, Στεγνών και Τσαμπίκας

0
Dodekanisos

Οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης των περιοχών Αρχαγγέλου, Τσαμπίκας και Στεγνών, δίνει ο Δήμος Ρόδου, με την ολοκλήρωση των δύο νέων προγραμματισμένων έργων, που αφορούν την κατασκευή νέας δεξαμενής και δικτύων σύνδεσης με τον αγωγό του φράγματος Γαδουρά, και την ανόρυξης πέντε νέων γεωτρήσεων, που θα συμβάλουν στην επίλυση του υδρευτικού προβλήματος της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου.

Α. Αναλυτικότερα την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε τεχνικά το έργο: «Κατασκευή νέας Δεξαμενής, δικτύων και συνδέσεων με το δίκτυο του Φράγματος Γαδουρά, στη Δ.Ε Αρχαγγέλου», από τον ανάδοχο εργολάβο Χαράλαμπο Μαυρονικόλα, συνολικού προϋπολογισμού 304.000 ευρώ, (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΡ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία και να υδροδοτήσει την περιοχή, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και απολυμάνσεως της νέας δεξαμενής και των δικτύων .

Η μελέτη του έργου προβλέπει την κατασκευή μίας νέας μεταλλικής δεξαμενής 1000 κ.μ., τη σύνδεσή της με τον αγωγό φράγματος Γαδουρά και την κατασκευή δικτύων μεταφοράς νερού προς τα Στεγνά για την υδροδότηση της περιοχής μήκους 3.200,00 μέτρα.
Παράλληλα για να εξαλειφτεί οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης και άδρευσης της ευρύτερης περιοχής του Αρχαγγέλου, η ΔΕΥΑΡ προκήρυξε διαγωνισμό για την ανόρυξη πέντε νέων γεωτρήσεων. Το έργο έχει τίτλο «Ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε Αρχαγγέλου», προϋπολογισμού 196.934.85 ευρώ και βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς από τον Ιούλιο του 2018, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη γεώτρηση η οποία τροφοδοτεί καθημερινά με νερό την περιοχή του Αρχαγγέλου, ενώ αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί η ανόρυξη και των υπολοίπων γεωτρήσεων. Η τεχνική μελέτη του έργου προβλέπει την ανόρυξη πέντε (5) νέων υδρευτικών γεωτρήσεων στις περιοχές Νάππες και Αίθωνα Αρχαγγέλου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προταθεί από την υπηρεσία και άλλη περιοχή, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Β. Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος υπέγραψε την διακήρυξη διαγωνισμού για την «Αποκατάσταση δρόμων προς την παραλία Στεγνών Δ.Κ Αρχαγγέλου», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Προβλέπει την αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού προς την παραλία Στεγνών, από το ύψος της Εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου, συνολικού μήκους 3 χλμ , καθώς και την αποκατάσταση και αντιστήριξη του πρανούς σε σημεία που υπάρχει νεροφάγωμα και υποχώρηση του υποστρώματος. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών, ορίζεται η 8 Οκτωβρίου 2018.

Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος: «Εξασφαλίζουμε επαρκή ύδρευση σε χιλιάδες συμπολίτες μας»

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των έργων αυτών, που επιλύουν το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Δ.Ε Αρχαγγέλου, αλλά και στην αναγκαιότητα αποκατάστασης της βατότητας της οδού προς την παραλία των Στεγνών .

Συγκεκριμένα:
«Η ανταπόκριση του Δήμου Ρόδου στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων ύδρευσης σε τουριστικές περιοχές και μεγάλους οικισμούς είναι καθοριστική και αναγκαία. Με νέα έργα και νέες παρεμβάσεις από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΡ, ανταποκριθήκαμε στο πάγιο αίτημα των πολιτών των Ενοτήτων Αφάντου και Αρχαγγέλου και δώσαμε οριστική λύση σε περιοχές με αυξημένο πληθυσμό και μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Τον Αύγουστο, συνδέσαμε την περιοχή των Κολυμπίων και σήμερα εξασφαλίσαμε την επάρκεια νερού στον Αρχάγγελο, τα Στεγνά και την Τσαμπίκα».

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην επίδραση των έργων αυτών στην κοινωνία του Αρχαγγέλου και στην ανάπτυξη της περιοχής. «Κατασκευάσαμε τα έργα αυτά, προκειμένου να εξασφαλίσουμε επαρκή ύδρευση σε χιλιάδες ανθρώπους, να εξασφαλίσουμε τις υψηλές παροχές υπηρεσιών των επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και για να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τα ζητήματα διαχείρισης των υδάτων». Στον επίλογο του ο Δήμαρχος Ρόδου, οριοθέτησε το στόχο, για επαρκή και ποιοτική υδροδότηση σε κάθε γωνιά του νησιού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments