Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Ογκολογικού Συνεδρίου (video)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Ογκολογικού Συνεδρίου (video)

0
Dodekanisos

Pics & Video: Nicolas Nanev

Με πολύ σημαντικές και πολυάριθμες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο  Grand Hotel στη Ρόδο, το 5ο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους  Κυκλάδων, Κω και Καλύμνου και υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Στο συνέδριο παραβρέθηκε ως εισηγήτρια για τον καρκίνο του μαστού στους άντρες η Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή,

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου ευχαρίστησε όλους τους διακεκριμένους επιστήμονες για την συμμετοχή τους στο συνέδριο , τονίζοντας πως στόχος των ιατρικού κόσμου της περιοχής μας είναι να εξυπηρετούνται στη Ρόδο τα περιστατικά καρκινογενέσεων. Όπως έγινε γνωστό με προσπάθειες του συλλόγου,  τα τελευταία έξι χρόνια αντιμετωπίστηκε η πλήρης έλλειψη ογκολόγων στο νησί μας με τρία άτομα.

Στο συνέδριο αναφέρθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την διάγνωση και την θεραπεία των νεοπλασιών.

Αυτό που τονίστηκε από το σύνολο σχεδόν των συνέδρων είναι , πως η έννοια της πρόληψης θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, καθώς, όπως επισημάνθηκε, ένα μεγάλο ποσοστό καρκίνων  είναι πλήρως ιάσιμο να διαγνωσθεί εγκαίρως.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments