Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Όλοι μαζί για ομάδα και γήπεδο Μεγίστης

Όλοι μαζί για ομάδα και γήπεδο Μεγίστης

0
Dodekanisos

Γράφει ο Ηλίας Λοίζος

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι ενέργειες και οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να γίνει πραγματικότητα η ίδρυση του ποδοσφαιρικού σωματείου στο ακριτικό μας Καστελλόριζο. Όπως είναι γνωστό, ο άνθρωπος που είχε την ιδέα για την δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας, ανήκει στον Μιχάλη Π. Λοϊζο, ο οποίος δραστηριοποίησε τους Καστελλοριζιούς του νησιού, της Ρόδου και θα ακολουθήσουν εκείνοι που βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας μας και τους ομογενείς.

Στόχος του είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά του Καστελλορίζου, να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να μπορέσουν να πατήσουν το πόδι τους σε ένα πραγματικό γήπεδο και γιατί όχι το σωματείο του νησιού να συμμετάσχει στα τοπικά πρωταθλήματα, γιατί Δωδεκάνησα δεν είναι μόνο τα μεγάλα νησιά αλλά τα μικρά και ακριτικά.

Τα 21 άτομα που θα υπογράψουν το καταστατικό, του υπό ίδρυση συλλόγου, έχουν βρεθεί και είναι πρόσωπα που κατοικούν στο Καστελλόριζο και στην Ρόδο.
Γνωστός δικηγόρος του νησιού μας, χωρίς αμοιβή, έχει αναλάβει τις διαδικασίες που απαιτούνται για να ετοιμαστούν όλα τα έγγραφα και αφού υπογραφούν να κατατεθούν στο πρωτοδικείο για την έγκριση.

Ο κ. Λοϊζος έχει προσεγγίσει αρκετούς Καστελλοριζιούς επιχειρηματίες, οι οποίοι είδαν θετικά την σκέψη του, έδειξαν ενδιαφέρον και αναμένεται να βοηθήσουν με πολλούς τρόπους την ομάδα του νησιού τους.

Ο δήμαρχος Μεγίστης πρέπει να δραστηριοποιηθεί, να αναλάβει την πρωτοβουλία, και να απευθυνθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο με έγγραφο του, στο οποίο να ζητάει την κατασκευή του γηπέδου, εφόσον τα οικονομικά του Δήμου θεωρούμε ότι δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν την δαπάνη της εγκατάστασης.

Το σημαντικό είναι πως ο κ. Λοϊζος έχει βάλει το νερό στο αυλάκι με πάθος, όμως η ίδρυση της ομάδας από μόνη της, δεν θα προσφέρει στα παιδιά του ακριτικού νησιού την χαρά και την δυνατότητα να αθλούνται σε ένα πραγματικό γήπεδο, αφού σχεδόν όλα, αν όχι όλα, βλέπουν ποδοσφαιρικό γήπεδο μόνο μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, ενδεχομένως από κάποιο κινητό ή τάμπλετ!

Το Καστελλόριζο πρέπει να αποκτήσει ένα γήπεδο, κάτι που σίγουρα θα αλλάξει την διάθεση και την ψυχολογία μικρών και μεγάλων παιδιών.
Ο χώρος για την κατασκευή του γηπέδου υπάρχει και πριν από χρόνια είχαν γίνει ενέργειες για να ολοκληρωθεί, όμως κάποιοι δεν έδειξαν το απαραίτητο και πραγματικό ενδιαφέρον για τις αθλητικές ανάγκες των παιδιών τους!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments