Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Όλο και φτωχότερος ο αλλοδαπός τουρίστας που επισκέπτεται τη Ρόδο

Όλο και φτωχότερος ο αλλοδαπός τουρίστας που επισκέπτεται τη Ρόδο

0
Dodekanisos

Μια μεγάλη αλλαγή παρατηρείται στο προφίλ του τουρίστα που έρχεται να περάσει τις διακοπές του στη Ρόδο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο νησί, νεαροί κυρίως τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους με ελάχιστα χρήματα, ξοδεύοντας  μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Μεσαιωνική Πόλη, όπου συναντάς τουρίστες, οι οποίοι δεν κάθονται στα μαγαζιά αλλά προμηθεύονται τα αναψυκτικά κι ιδιαίτερα τις μπύρες από τα περίπτερα της περιοχής και στην συνέχεια περιφέρονται με αυτές ανά χείρας.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που ακολουθεί, αρκετές φορές κάνουν κατάληψη δημοσίων χώρων και μνημείων προκειμένου να αποφύγουν το έξοδο του να κάτσουν και να παραγγείλουν σε ένα μαγαζί.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε άλλη φωτογραφία στα τοπικά sites που έδειχνε τουρίστα να κοιμάται στο πεζοδρόμιο κεντρικότατου σημείου του νησιού, δίπλα από τα τραπέζια θαμώνων καφετέριας.

Στον αντίλογο, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η Ρόδος είναι γεμάτη από τους λεγόμενους λεφτάδες κι επώνυμους, με την διαφορά ότι όλοι αυτοί είναι κλεισμένοι στα πολυτελή ξενοδοχεία τους και στις θαλαμηγούς τους ενώ οι προαναφερόμενοι τουρίστες περιφέρονται στα πιο κεντρικά σημεία του νησιού.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι για την συγκεκριμένη τάση, δεν μπορεί κανείς να απαγορέψει στον οποιοδήποτε να έρθει για διακοπές και να ξοδέψει τα χρήματά του όπως και όπου θέλει, απλά μέσω των κοινωνικών δικτύων που είναι ευρέως διαδεδομένα, δημιουργείται μια αντίληψη για τον τουρισμό στη Ρόδο που δεν μας κολακεύει καθόλου.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments