Αρχική Videos Ολλανδία: Το νέο lockdown επέφερε συγκρούσεις διαδηλωτών με τις Αρχές

Ολλανδία: Το νέο lockdown επέφερε συγκρούσεις διαδηλωτών με τις Αρχές

1
Dodekanisos

Σε μερικό lockdown από το Σάββατο (13/11), θα επιστρέψει η Ολλανδία σε μία προσπάθειά της να περιοριστεί η αύξηση (αρνητικού ρεκόρ) των κρουσμάτων από τον κορονοϊό. 

Ειδικότερα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, δήλωσε ότι οι υγειονομικοί περιορισμοί, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 20.00 τοπική ώρα, ενώ τα μη αναγκαία καταστήματα στις 18.00.

Παράλληλα, οι δημόσιες διαδηλώσεις δεν θα επιτρέπονται και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Όσον αφορά τα σχολεία, θα παραμείνουν ανοικτά. Ενώ οι έξοδοι εκτός της οικίας θα επιτρέπονται, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ολλανδίας εξετάζει, επίσης, τρόπους να περιορίσει την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ένα πολιτικά ευαίσθητο μέτρο, που θα απαιτήσει την έγκριση του κοινοβουλίου.

Αντιδρούν οι Ολλανδοί πολίτες που συγκρούστηκαν με την Αστυνομία

Όπως ήταν λογικό, η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους Ολλανδούς πολίτες, οι οποίοι δεν περίμεναν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι ξανά με μία τέτοια κατάσταση. Στη Χάγη και σε άλλες πόλεις της Ολλανδίας ξέσπασαν ταραχές και σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στη Χάγη οι διαδηλωτές (περίπου 200) πετούσαν πέτρες και μολότοφ όταν συναντήθηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας. Οι Αρχές «απάντησαν» με ρίψεις αύρας νερού. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] στο να προωθηθεί το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ακόμη και τύπου Ολλανδίας, για τον περιορισμό της πανδημίας του […]