Αρχική Videos “Όλη η Ευρώπη βλέπει τον …λεκέ εκτός από τις Ελληνικές αρχές”

“Όλη η Ευρώπη βλέπει τον …λεκέ εκτός από τις Ελληνικές αρχές”

0
Dodekanisos

Το σκάνδαλο παρακολούθησης εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών είναι μια κηλίδα στην ελληνική δημοκρατία που μεγαλώνει κάθε εβδομάδα, είπε στην EURACTIV ο Pavol Szalai, επικεφαλής του γραφείου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF) για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, καλώντας τις ελληνικές αρχές να δράσουν επιτέλους. και η Ευρώπη να παρέμβει.

 

«Το σκάνδαλο της παρακολούθησης είναι μια κηλίδα στην ελληνική δημοκρατία που μεγαλώνει κάθε εβδομάδα. Και θα συνεχίσει να αυξάνεται έως ότου η ελληνική κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε ο Szalai. Πρόσθεσε ότι «ολόκληρη η Ευρώπη βλέπει τον λεκέ και μόνο οι ελληνικές αρχές δεν θέλουν. Αλλά αν αποτύχει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, θα αποτύχουμε όλοι. Γι’ αυτό περιμένουμε ισχυρές ενέργειες και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», τόνισε.

Το ρεπορτάζ της Euractiv γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Το ελληνικό σκάνδαλο «Γουότεργκεϊτ» συγκλονίζει την ελληνική πολιτική από το καλοκαίρι, όταν αποκαλύφθηκε ότι δημοσιογράφοι, αξιωματούχοι και μέλη της αντιπολίτευσης υπόκεινται σε παρακολουθήσεις, υποκλοπές και χακάρισμα τηλεφώνων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι αγνοούσε τέτοιες δραστηριότητες παρά τη θέσπιση νόμου που τον έθεσε υπό άμεση εποπτεία των πληροφοριών από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments