Αρχική Videos Όλη η Ευρώπη στο πόδι, διαδήλωση και στη Λειψία με ένταση και...

Όλη η Ευρώπη στο πόδι, διαδήλωση και στη Λειψία με ένταση και ξύλο!

0
Dodekanisos

Ένταση σημειώθηκε και στη Λειψία το Σάββατο κατά την διάρκεια διαδήλωσης που έγινε κατά των περιοριστικών μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Μεγάλη αστυνομική δύναμη προσπάθησε να ελέγξει συνολικά 12 διαδηλώσεις, ωστόσο υπήρξαν στιγμές που η κατάσταση ξέφυγε. Τα video που κυκλοφορούν τα οποία δείχνουν σκηνές με μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους να αντιμετωπίζονται βάναυσα, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν ποικίλα σχόλια.

Οι διαδηλωτές και στην Λειψία φώναξαν «ελευθερία» και κατέκριναν τα μέτρα που έχουν παρθεί για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Η αστυνομία χρησιμοποίησε “κανόνια νερού” αλλά και σπρέϊ πιπεριού προκειμένου να διαλύσει τη διαδήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο της πόλης, διοργανώθηκε την ίδια ώρα μια “αντιδιαδήλωση” με τη συμμετοχή περίπου 800 ατόμων. Κάποια στιγμή απειλήθηκε μεγάλη ένταση με την επέμβαση όμως της αστυνομίας να είναι καθοριστική.


Η διαδήλωση έγινε αφότου η κυβέρνηση της Σαξονίας ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των περιορισμών για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι (ή όσοι έχουν φυσική ανοσία), επιτρέπεται να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, μπαρ και κλαμπ καθώς και σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments