Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Όλα τα παιχνίδια της Α1!

Όλα τα παιχνίδια της Α1!

0
aekos_ethnikos
Dodekanisos
ΑΕΡΑ-Διαγόρας Βατίου  2-2
Ο ΑΕΡΑ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στα Αφάντου κόντρα στο Διαγόρα Βατίου, παρότι προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού. Το τελικό 2-2 αφήνει σίγουρα ικανοποιημένους τους θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα, οι παρακολούθησαν ένα «χορταστικό» παιχνίδι με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Όχι όμως και τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι με το αποτέλεσμα αυτό έμειναν πολύ μακριά από την κορυφή.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους ήταν ο Μιχάλης Λυριστής, ο οποίος βρέθηκε σε καλή μέρα, σημειώνοντας μάλιστα και δύο τέρματα. Παρόλα αυτά η πολύ καλή του εμφάνιση δεν κατέστη δυνατό να χαρίσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Λυριστής σκόραρε στο 13΄ και το 23΄ ενώ από το 30΄ και έπειτα ο Διαγόρας Βατίου ξεκίνησε την αντεπίθεσή του για να πάρει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Στο 35΄ ο Αχιολάς μείωσε σε 2-1 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τους μεν γηπεδούχους να θέλουν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, ενώ οι Βατενοί προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Πιο τυχεροί φάνηκαν οι φιλοξενούμενοι, αφού με το συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα ο Φανούρης Καρπαθάκης ισοφάρισε με σουτ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Καλή η διαιτησία του κ. Ασημακόπουλου (Μαυρουδής και Δραγάτης οι βοηθοί).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΡΑ: Χατζηχριστοδούλου, Νικολής (67΄ Γιαννακάκης), Διακίδης, Σαμαράς, Συμεωνίδης, Κατσαρής, Γιώργου, Μοσχής, Διακάκης (69΄ Κυριαζής), Στεργαλλάς, Λυριστής
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΤΙΟΥ: Αναστασάς, Ράπι (46΄ Κιάρι), Ζουρούδης (75΄ Πάνος), Μέντος, Ροδίτης, Μικιού, Καρπαθάκης, Αχιολάς, Π. Γιαννακόπουλος (67΄ Γ. Γιαννακόπουλος), Παπαδόπουλος, Αρφαράς

Αναγέννηση-Ηρακλής Λάρδου  1-0
Σε «τροχιά» πρωταθλήματος παρέμεινε η Αναγέννηση Ιάλυσος, μετά τη  νίκη της στο «Οικονομίδειο» επί του Ηρακλή Λάρδου με 1-0. Αν και δυσκολεύτηκαν, οι παίκτες του Νίκου Μαντικού βρήκαν το δρόμο προς την επικράτηση και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Κω, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο την κορυφή της βαθμολογίας.
Οι γηπεδούχοι αν και ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κεφάλα, αφού «εγκλωβίστηκαν» από την καλά στημένη αμυντική διάταξη του Ηρακλή. Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν λιγοστές και αφορούσαν κυρίως σε προσπάθειες των γηπεδούχων για να ανοίξουν το σκορ.
Ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στην επανάληψη. Στο 47’ ο Μπιγκό έγινε κάτοχος της μπάλας σε πλεονεκτική θέση, δεν άργησε και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κεφάλα για το 1-0. Η Αναγέννηση στη συνέχεια προσπάθησε κυρίως να διατηρήσει το υπέρ της σκορ και να παίξει στις αντεπιθέσεις, όμως είχε και πάλι τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς, όπως αυτή στο 90ο λεπτό, όταν ο Κρομμύδας κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χαρίτο, όμως ο Μπιγκό που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα άουτ.
Διαιτήτευσε ο κ. Κετσές, με βοηθούς τους κ. Παπαβασιλείου και Καλκαβούρα.

Αναγέννηση Ιάλυσος: Γ. Φωτεινής, Μαλλιάκας, Σταυλάς (55’ Αξιώτης), Πιτσουρδάκης, Γ. Φωτεινής, Κρομμύδας, Καρπαθάκης, Παφιάκης, Γαιτάνος (80’ Λουκίσας), Σάλιβαν (88’ Σπάρταλης)
Ηρακλής Λάρδου: Κεφάλας, Παπαιωάννου (77’ Μουστάκας), Ταγκάεφ, Μ. Χαρίτος, Διακοβασιλείου, Ευαγγελίδης, Μπενούρ, Κακλαμάνος, Β. Χαρίτος, Πέρος, Νικολής (46’ Διακολουκάς), Σ. Ευαγγελίδης

ΑΟ Δικαίου-Ακουσίλαος  1-1
Έναν πολύτιμο βαθμό πήρε ο Ακουσίλαος στο Πυλί από τον ΑΟ Δικαίου (1-1), και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να ξεφύγει στην κορυφή της βαθμολογίας, παραμένοντας ταυτόχρονα στο «κόλπο» του τίτλου. Οι παίκτες του Σάσα Γιόνοβιτς στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, ξεπέρασαν με ευκολία τα διαστήματα που ο ΑΟ Δικαίου πίεσε και κατέκτησαν πανάξια τον βαθμό της ισοπαλίας.
Τα γκολ του αγώνα:
4′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πανόπουλου,στα δίχτυα του Σκυλλά για το 1-0.
63′ Σουτ του Ορφανίδη στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λουτριώτη, στην επαναφορά ο Ντίξον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 1-1.
ΑΟ Δικαίου: Λουτριώτης, Χατζηβασίλης (69′ Δρόσος), Γούλας, Μουνούχος, Πανόπουλος, Μποιλής Μ., Μυλωνάς, Φονσέκα, Μασάδο, Παπασεβαστός (62′ Μποιλής Ζ.), Χατζηφούντας (73′ Σκαλέρης)
Ακουσίλαος: Σκυλλάς, Πομπού, Νέτσας, Δελαπόρτας, Έλληνας, Ισκάς, Κορκίδας (59′ Νίκας), Ντίξον, Διακαναστάσης (61′ Ορφανίδης), Παπουρδάνος (75′ Σκόρπος), Σιέχ

Απόλλων Καλυθιών-Φοίβος  1-0
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλων Καλυθιών  επί του Φοίβου Κρεμαστής στο γήπεδο του με 1-0, αποτέλεσμα το οποίο του επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά του από τον ΑΟ Δικαίου στους τρεις βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα θα πάει στο Πυλί για να τον αντιμετωπίσει, προκειμένου να περάσει στην κορυφή. Οι παίκτες του Δημήτρη Δογιάμα στάθηκαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους στον αγωνιστικό χώρο των Καλυθιών, σε ένα ματς όπου και ο Φοίβος απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν ευτύχησε να πετύχει κάποιο τέρμα.
Ο Απόλλων ήταν αυτός που κυνήγησε από την αρχή του αγώνα το γκολ, με τον Φοίβο να απειλεί με τη σειρά του στις αντεπιθέσεις. Στο 29’ ο Μαυρομούστακος «έπιασε» ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ μετά τη σέντρα του Δημητρά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα τους Καίκα για το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να σημειώσουν κάποιο τέρμα, όμως τελικά δεν το κατέφεραν, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.
Καλή διαιτησία από τον κ. Διαμαντέα και τους κ. Κυρίτση και Μπερδεμπέ.

Απόλλων Καλυθιών: Καραγιάννης, Κατσιδώνης, Μαυρομούστακος, Κούφαλης (75’ Κεπέρης), Μουτσοντέμι, Κίτσος (79’ Στάθης), Παπαδόπουλος, Τσίτας (55’ Γεωργαλλής), Μαγκαφάς, Νικολός, Χατζηγεωργίου
Φοίβος Κρεμαστής: Καίκας, Βασιλείου , Ντόστι (64’ Τσουβαλάς), Στρατής 55’ Δημητρόπουλος), Χαρικιόπουλος (75’ Ζερβός), Σ. Ορφανίδης, Καρύδης, Μπούτσκα, Λ. Δράκος, Μπιλιάς, Καστρινάκης

Αστέρας Παστίδας-Δόξα Ψίνθου  2-5
Με εντυπωσιακό τρόπο πέρασε από την Παστίδα η Δόξα Ψίνθου, επικρατώντας του Αστέρα με 5-2 παίρνοντας μια σημαντική βαθμολογική «ανάσα» και παράλληλα «σπρώχνοντας» τους γηπεδούχους ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό. Η ανωτερότητα της ομάδας του Χρήστου Βελή δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι το μόνο που μπόρεσαν είναι να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα το δείκτη του σκορ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Δόξα ο Καρίκης που σημείωσε τέσσερα γκολ!
Μόλις στο 1ο λεπτό ο Καρίκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Αστέρα και μα σουτ έκανε το 0-1 για τη Δόξα. Στο 23’ ίδιος παίκτης μετά από σέντρα του Σταμούλη, «έγραψε» με πλασέ το 0-2. Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Βελής εκμεταλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Αστέρα, έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε στον Στάππα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-3. Πάντως οι γηεπδούχοι μείωσαν  στο 45’ με του σουτ του Ραφτόπουλου.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54’, όταν ο Καρίκης σημείωσε χατ τρικ και «έγραψε» το 1-4. Στο 77’ μάλιστα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Δόξας, πετυχαίνοντας ακόμη ένα γκολ, για να μειώσει στο 90’ ο Ραφτόπουλος στο τελικό 2-5.
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του κ. Κατσιδώνη και των βοηθών του κ. Παπαγιαννίδη και Τσοπανάκη.

Αστέρας Παστίδας: Παπασάββας, Κιλασίν (21’ Τζαφέρης), Αγγελόπουλος, Τσαφής, Χαριτάκης, Καλαγρής, Καψαλάκης, Μακρυδημήτρης (51’ Αντωναράς), Κώτσος, Συγγελάκης, Ραφτόπουλος
Δόξα Ψίνθου: Χρυσανθής, Βιτσέντζος (77’ Καραγιάννης), Καρίκης, Τσούλος, Φυλακούρης (60’ Καραγιάννης), Βελής, Φράγκος (55’ Ορφανός), Στάππας, Σταμούλης, Τσίπα, Νικολός

Εθνικός Αρχίπολης-ΑΕ Κως  1-3
Άλλη μια σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Α.Ε Κως αυτήν την φορά κόντρα στον Εθνικό Αρχίπολης με 1-3. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι πρηγήθηκαν με γκολ του Φλεβάρη από το 4ο λεπτό αλλά οι “βυσσινί” ευτύχησαν με δύο γκολ του Μπαρτσελό να πάνε στο ημίχρονο με 1-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να κάνουν φάσεις στην εστία του Τσαραπατσάνη. Η αποβολή του Τσακίρη Σ. έκανε τα πράγματα πιο απλά για την ΑΕ Κω που με γκολ του Ζαμάγια στο 90′ σφράγισε την νίκη.

Εθνικός Αρχίπολης:Ηλιάδης, Πάλλας, Τσακίρης Σ.,Γιαννίκος, Μπάρτζος, Μπαιρακτάρης, Φλεβάρης (75′ Τσακίρης Γ.), Καραγιάννης, Μακαρούνας, Λυριστής, Πλαγγέντης
ΑΕ Κως: Τσαραπατσάνης, Κουρζής, Νυστάζος, Μαργαρίτης (75′ Καρακιόζης), Φορτσέτι, Μπαρτσελό, Πης (82′ Μάμμης), Φυτάς, Δραμουντανής (63′ Ζαμάγιας), Καραγιαννάκης, Δουλγεράκης

Ευαγόρας-Κλεόβουλος  1-0
Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε την έδρα του ο Ευαγόρας, καθώς νίκησε στους Αγίους Αποστόλους τον Κλεόβουλο με 1-0 και έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του, για την οποία θα συνεχίσει να παλεύει η ομάδα της Λίνδου. Οι γηπεδούχοι του Σπύρου Αγγελόπουλου μπήκαν με όρεξη στο παιχνίδι και πίεσαν την εστία του Κλεόβουλου. Οι Σκαφίδας και Οχτάρας έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες για τον Ευαγόρα στο πρώτο μέρος, με τον Κλεόβουλο να προσπαθεί μεν, όμως να μην έχει σημαντικές φάσεις μπροστά στην εστία του Δημητρίου.
Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες ανέβασαν το «ρυθμό» τους για να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως οι φάσεις ήταν λιγότερες από το πρώτο μέρος. Στο 74’ ο Αμοιρόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, ανατράπηκε από τον Φραντζή, με τον κ. Κακάνη να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγγελόπουλος, ο οποίος ευστόχησε, δίνοντας έτσι μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του κ. Κακάνη και των βοηθών του κ. Ωραιόπουλου και Φραγκίνη.

Ευαγόρας: Δημητρίου, Τσιώνης, Παναγιώτου, Ζωάννου, Οχτάρας (46’ Κώστας), Αγγελόπουλος, Τσομάνι, Σκαφίδας (67’ Μπιζάντης), Αμοιρόπουλος, Αλαφάκης, Χατζηνικόλας
Κλεόβουλος: Γ. Διάκουλας, Φραντζής, Κ. Διάκουλας (55’ Λάμπης), Δανελλάκης, Μωραίτης, Χατζημιχαήλ, Ιωαννίδης (70’ Κανάκης), Βασιλάκης, Τσοπανάκης, Τριπολίτης, Γεωργαλλής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments