Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Όλα τα ματς της Α1

Όλα τα ματς της Α1

0
anagennisi_aodikaiou1
Dodekanisos

Αναγέννηση Ιάλυσος-Αστέρας Παστίδας  4-1
Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος η Αναγέννηση Ιάλυσος, που συνέτριψε στο «Οικονομίδειο» τον Αστέρα Παστίδας με 4-1 για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νίκου Μαντικού απέδωσε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο σε ένα πολύ όμορφο ματς, στο οποίο και ο Αστέρας έπαιξε καλά, και έφτασε δίκαια στη νίκη.
Το ματς ξεκίνησε με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, όπως το δοκάρι του Αξιώτη στο 13’ και του Αγγελάκη στο 17’. Στο 19ο λεπτό ο Λουκίσας κέρδισε το πέναλτι από τον Καλανδρή, όμως ο Αξιώτης που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 27’ και πάλι ο Λουκίσας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τσαφή και κέρδισε νέο πέναλτι, το οποίο αυτή τη φορά εκτέλεσε ο Μπιγκό και «έγραψε» το 1-1. Η Αναγέννηση διπλασίασε τα τέρματα της στο 36’ με το κοντινό πλασέ του Στεργιόπουλου, μετά από πάσα του Αθηναίου. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 43’ μετά τη διπλή προσπάθεια του Καψαλάκη.
Το δεύτερο μέρος είχε και αυτό πολλές φάσεις κυρίως από την Αναγέννηση, η οποία «κλείδωσε» τη νίκη στο 72’ μετά την ωραία ατομική ενέργεια του Κρομμύδα. Δύο λεπτά αργότερα ο Αξιώτης σημείωσε το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Παπαβασιλείου (Διαμαντέας, Σάββενας).

Αναγέννηση Ιάλυσος: Φωτεινής, Μαλλιάκας, Αξιώτης, Κίτσος (52’ Ζωάννου), Πιτσουρδάκης, Κρομμύδας, Χαζτημιχαήλ (60’ Χατζησουλεημάν), Μπιγκό, Σάλιβαν, Καρπαθάκης, Στεργιόπουλος (69’ Σπάρταλης)
Αστέρας Παστίδας: Κυζάλας, Τσαφής, Αντωναράς (46’ Καρασάββας), Καλαγρής, Χαριτάκης,  Μακρυδημήτρης, Α. Σαββάκης (75’ Κ. Σαββάκης), Καψαλάκης, Πότσος, Τζαφέρης, Παπαχριστοδούλου

Εθνικός Αρχίπολης-Κλεάνθης  3-3
Γεύση από…Premier League πήραν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν  στην Αρχίπολη για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Εθνικού με τον Κλεάνθη, η οποία έληξε ισόπαλη με σκορ 3-3. Το ματς ήταν εντυπωσιακό με πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, γκολ, αποβολές και τον Κλεάνθη να ισοφαρίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με το σουτ του Λυριστή. Ο επιθετικός του Εθνικού ήταν αυτός που στο 18’ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά και της ομάδας του δίνοντας της σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Στο 27ο λεπτό ο Μακαρούνας δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αυξήσουν την πίεση τους και να φτάσουν στο 2-1 με την κεφαλιά του Σάββενα στο 35’. Δύο λεπτά αργότερα ο Εθνικός πήρε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων με το σουτ του Παπανθύμου.
Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία στο 72’ να «καθαρίσουν» το ματς, όμως ο Παπαδόπουλος αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ο νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 80’ ο Αμπελάς μείωσε για τον Κλεάνθη και στο 91’ ο Καλημέρης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ «πάγωσε» το γήπεδο της Αρχίπολης χαρίζοντας τον έναν βαθμό στην ομάδα του.
Διαιτήτευσε ο κ. Αντωνάς με βοηθούς τους κ. Μάγγο και Μαντά.

Εθνικός Αρχίπολης: Τόππος, Παπανθύμου, Τσακίρης, Πάλλας, Μπάρτζος, Γιαννίκος, Καραγιάννης, Μπαιρακτάρης (70’ Παπαδόπουλος), Φλεβάρης, Λυριστής (55’ Πλαγγέντης, 90’ Κουρέτας), Μακαρούνας
Κλεάνθης: Τσιροδήμος, Καρίκης, Καρακώστας, Τσίγκριλας, Σαρικάς, Καλημέρης, Σάββενας (70’ Κουντουράκης), Γκάιδας (75’ Ανταστασάκης), Αμπελάς, Παπακωνσταντίνου, Πάττας

Ηρακλής Λάρδου-Ευαγόρας  4-1
Βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Ηρακλής Λάρδου  στη Μαλώνα, καθώς νίκησε τον Ευαγόρα με 4-1 και μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά του από τη γραμμή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου πήρε τη νίκη σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος και θα συνεχίσει να ελπίζει στην παραμονή της, ενώ ο Ευαγόρας αν και για ακόμη μια φορά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, στάθηκε άτυχος και έφυγε με άδεια χέρια από το Μαλώνα.
Το σκορ για τους γηπεδούχους «άνοιξε» στο 12ο λεπτό ο νεοαποκτηθείς Ταγκάεφ με σουτ, στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Ηρακλή για φέτος. Ο Ευαγόρας πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση και το κατάφερε στο 27’ με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγγελόπουλου. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει το προβάδισμα στο 44’ αν η μπάλα μετά το σουτ του Σκαφίδα δεν σταματούσε το δοκάρι της εστίας του Ηρακλή.
Στο 50’ ο Πέρος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζωάννου με τον κ. Ασημακόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Πέρος που ήταν εύστοχος δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 76’ ο Ταγκάεφ έδωσε στον Β. Χαρίτο, ο οποίος σημείωσε το 3-1 (και πάλι εν μέσω διαμαρτυριών για οφσάιντ), ενώ στο 82’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Ταγκάεφ ήταν αυτός που σκόραρε για το τελικό 4-1.
Παράπονα από τη διαιτησία του κ. Ασημακόπουλου και των βοηθών του κ. Παπαγιαννίδη και Πατσιόπουλου έχουν οι φιλοξενούμενοι.

Ηρακλής Λάρδου: Κεφάλας, Παπαιωάννου (77’ Μουστάκας), Διακολουκάς (13’ λ.τ. Γ. Ευαγγελίδης), Μ. Χαρίτος, Διακοβασιλείου (66’ Μπενούρ), Κακλαμάνος, Β. Χαρίτος, Πέρος, Νικολής, Σ. Ευαγγελίδης
Ευαγόρας: Δημητρίου, Τσιώνης, Σκαφίδας, Μ. Ζωάννου, Παναγιώτου (60’ Μελέτης), Αλαφάκης, Αντωνούρης, Κώστας (79’ Π. Ζωάννου), Τσομάνι, Χατζηνικόλας, Αγγελλόπουλος

Κλεόβουλος-Ακουσίλαος  0-1
Επέστρεψε στη «μάχη» της κορυφής ο Ακουσίλαος που επικράτησε με 1-0 του Κλεόβουλου στο γήπεδο της Λίνδου και μείωσε τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι του Σάσα Γιόνοβιτς ήταν περισσότερο ουσιαστικοί από τους αντιπάλους τους και πήραν δίκαια το «τρίποντο» παρά τις προσπάθειες των Λινδιακών να πάρουν έστω τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.
Το «χρυσό» γκολ για τον Ακουσίλαο σημείωσε ο Δελαπόρτας μόλις στο 6ο λεπτό του ματς. Ο Νέτσας έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο νεαρός παίκτης των φιλοξενούμενων με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ, όμως οι προσπάθειες τους σταματούσαν είτε στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ακουσίλαου, είτε στον Λευτέρη Σκυλλά.
Το «σκηνικό» παρέμεινε ίδιο και στην επανάληψη, με τον Κλεόβουλο να πιέζει για να ισοφαρίσει και τον Ακουσίλαο να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τη σειρά του για να «κλειδώσει» τη νίκη. Τελικά το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και οι παίκτες του Ακουσίλαου έφυγαν από τη Λίνδο με το πολύτιμο «τρίποντο».
Διαιτήτευσε ο κ. Κατσιδώνης (Κασιώτης, Τονίδης).

Κλεόβουλος: Διάκουλας (84’ Ναούμ), Θεοδοσίου, Μωραίτης (75’Ιακωβίδης), Κανάκης, Δανελλάκης, Μαγιόγλου, Τριπολίτης, Ιωαννίδης, Γεωργαλλής, Τσοπανάκης, Βασιλάκης
Ακουσίλαος: Σκυλλάς, Πομπού, Παπουρδάνος (79’ Τριανταφύλλου, 82’ Χατζηστρατής) , Έλληνας, Ισκάς, Κορκίδας, Δελαπόρτας, Σιέχ, Διακαναστάσης, Νίκας, Νέτσας

*Το παιχνίδι στ’ Αφάντου ανάμεσα σε ΑΕΡΑ και Ηρακλή Μαριτσών αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου. Η ΕΠΣΔ εντός της εβδομάδας θα αποφασίσει για τον επαναορισμό του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments