Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Όλα έτοιμα για τον πρόλογο του Rhodes Tour

Όλα έτοιμα για τον πρόλογο του Rhodes Tour

0
Dodekanisos

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει, αύριο με τον πρόλογο, το Rhodes Tour, το οποίο θα συνεχιστεί σε τρία ετάπ, στις 9, 10 και 11 Απριλίου. Οι ποδηλάτες ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους στη Ρόδο και από αύριο θα ετοιμαστούν για τον αγώνα, που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον απ’ όλους.
Ο Ροδήλιος και η Sports Tours Hellas είναι οι διοργανωτές των διεθνών ποδηλατικών αγώνων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Ο υπεύθυνοι και οι διοργανωτές θέλουν όλα να είναι στην εντέλεια και για το λόγο αυτό, προετοιμάστηκαν εντατικά ώστε να υποδεχθούν στο Rhodes Tour, τους αθλητές, που θα πάρουν μέρος.
*Όπως είναι εύλογο και στο Rhodes Tour, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ RHODES TOUR
Υπενθύμιση, πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στους δρόμους! Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φίλων οδηγών, που θα κινούνται στο οδικό δίκτυο του νησιού μας τις ημέρες διεξαγωγής των ποδηλατικών αγώνων στη Ρόδο (8, 9, 10 και 11/04/21), θέλουμε να κάνουμε γνωστό το σωστό τρόπο αντίδρασης, στα σημεία που τα οχήματα συναντούν τους αθλητές ποδηλάτες, τα οχήματα συνοδείας του αγώνα και τους προπορευόμενους μοτοσυκλετιστές- Moto Marshalls.
1.Οι αγώνες γίνονται με την άδεια και την ενεργή συμμετοχή της Τροχαίας Ρόδου.
2.Παρέχουμε πάντα προτεραιότητα στους αθλητές και στα οχήματα συνοδείας.
3.Μπροστά από τους αθλητές προπορεύονται μοτοσυκλετιστές με διακριτικά του αγώνα και κίτρινα γιλέκα. Θα σας υποδείξουν να μειώσετε ταχύτητα και σε πολλές περιπτώσεις να ακινητοποιήσετε το όχημά σας για μερικά λεπτά στην άκρη του δρόμου ή εκτός αυτού όπου κριθεί αναγκαίο. Το ίδιο θα γίνει και εάν πλησιάζετε την ‘ουρά’ του αγώνα. Απαγορεύεται, σε κάθε περίπτωση, η προσπέραση.
4.Ποτέ δεν κινούμαστε παράλληλα ή μέσα σε γκρουπ αθλητών. Αν για κάποιο λόγο, ενώ κινείστε με το όχημά σας, ξαφνικά βρεθείτε περικυκλωμένοι από ποδηλάτες, μειώστε ταχύτητα με προσοχή και κινηθείτε δεξιά στην άκρη του δρόμου, όπου ακινητοποιήστε το όχημα σας για λίγα λεπτά.
5.Οι παράδρομοι και οι διασταυρώσεις των οδών παραμένουν κλειστές για λίγα λεπτά κάθε φορά που περνούν οι αγωνιζόμενοι και τα οχήματα συνοδείας.
6.Ποτέ δεν προσπερνάμε προπορευόμενους ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και οχήματα συνοδείας του αγώνα, ακόμα και αν είναι ολιγομελή.
7.Μεγάλη προσοχή ενώ κινείστε σε ανηφορικά τμήματα του οδικού δικτύου, καθότι μπορεί να συναντήσετε ποδηλάτες σε κάθοδο. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα ποδήλατα στους συγκεκριμένους αγώνες είναι πολύ υψηλές.
8.Η υπομονή είναι αρετή. Μια μικρή αναμονή στην άκρη του δρόμου είναι αρκετή να δείξει το σεβασμό μας στους αθλητές ποδηλάτες, που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο για να αγωνιστούν στο πανέμορφο νησί μας.
9.Η αναμονή είναι ολιγόλεπτη, αλλά η συνεισφορά σας στην ασφάλεια του αγώνα τεράστια. Έχετε λοιπόν στο μυαλό σας πως εσείς-εμείς, όλοι μας, είμαστε υπεύθυνοι για τις επιτυχίες μας. Γίνετε εσείς η επιτυχία και η ασφάλεια του αγώνα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments