Αποκλείει το ενδεχόμενο lockdown μέσα στις γιορτές ο Οικονόμου

Ανοιχτά τα πάντα στα Χριστούγεννα και κανένα σχέδιο επιβολής lockdown δεν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης, καθώς επικεντρώνεται μόνο σε εμβολιαστικό εξαναγκασμό για τους άνω των 60 και self test ενόψει των εορτών. Δεν θα ισχύει κανένας περιορισμός επί της ουσίας στην αγορά και στους ναούς, όπου αναμένεται αυξημένη προσέλευση λόγω των ημερών με την τήρηση των μέτρων επαφίεται στον πατριωτισμό των χριστιανών.

Σε συνέντευξή του σήμερα στο MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνομου ξεκαθάρισε πως «με τα μέτρα προστασίας που έχουμε, θέλουμε η αγορά να είναι ανοιχτή» επαναλαμβάνοντας πως «τα Χριστούγεννα είναι μία πάρα πολύ σημαντική περίοδος θρησκευτικά, οικονομικά και κοινωνικά για τους πολίτες. Δεν θέλουμε η χώρα να κλείσει. Δεν είναι το lockdown στο σχεδιασμό μας. Έχουμε ένα πλαίσιο προστατευτικών μέτρων. Έχουμε ισχυρές συστάσεις. Έχουμε νομοθετημένα βασικά μέτρα».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι «μένουμε στο πλαίσιο λειτουργίας, όπως έχει αποφασιστεί και ισχύει τώρα. Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα και πλαίσιο, με τα οποία λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης με τους εμβολιασμένους, με το προσωπικό που πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για να είναι εκεί».
 
 
Επιπροσθέτως, δεν άφησε ασχολίαστα τα όπως χαρακτηρίζει «μεμονωμένα περιστατικά στην Εκκλησία που είναι κατά των εμβολιασμών» για να σημειώσει όμως ότι υπάρχει «ο Αρχιεπίσκοπος, υπάρχει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των Μητροπολιτών. Έχω ακούσει με τα αυτιά μου τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, πάνω από δέκα-δεκαπέντε φορές -όσες φορές έχω την ευκαιρία να τον ακούσω- να επιχειρηματολογεί υπέρ του εμβολιασμού. Υπάρχουν εστίες, δυστυχώς, οι οποίες παραπλανούν τον κόσμο, οι οποίες πάνε και  κόντρα στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου»

Επιπλέον σημειώνει ότι, «οργανωμένα η Εκκλησία έχει σταθεί στο πλευρό της Πολιτείας, σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό. Υπάρχει και μία συνεργασία, η οποία, μέχρι στιγμής, έχει αποδώσει τα αποτελέσματά της, χωρίς περιττές εντάσεις, στις θρησκευτικές Λειτουργίες στους Ναούς, με βάση και το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει από την Πολιτεία, για την υποχρεωτική είσοδο με test, αλλά και τις συστάσεις  της Ιεράς Συνόδου. Είναι η ώρα τώρα, εδώ που βρισκόμαστε, να συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι να κάνει το εμβόλιο. Πόσο σημαντικό είναι να τηρεί τα μέτρα, ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Να ρίξει μια ματιά σε αυτό που γίνεται στις εντατικές, σε αυτό που γίνεται στα νοσοκομεία. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που νοσούν βαριά είναι στους ανεμβολίαστους της ηλικιακής κατηγορίας των 60 και άνω», αναφέρει.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα λέει ότι: «Δεν είναι αυτοσκοπός. Σημασία έχει να ασκήσουμε μια παραπάνω πίεση σε εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι να αξιοποιήσουν αυτό το δώρο της επιστήμης. Να εμβολιαστούν, να θωρακιστούν και οι ίδιοι απέναντι στη βαριά νόσηση και, ταυτόχρονα, να προστατεύσουν και το Σύστημα Υγείας που δέχεται πολύ μεγάλη πίεση».

Την ίδια στιγμή μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, η έξαρση της πανδημίας συνεχίζει την ανεξέλεγκτη πορεία της στην χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες 121 νεκρούς σε ένα μόλις 24ωρο.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments